Annonce
Debat

Klumme: Jeg en fodboldfan?

Klummeskribent: Thomas Coenen-Bache.Foto: Lars Johannessen

Ovenstående titel skal tages ikke kun med et gran, men adskillige gram salt. Indrømmet, jeg fulgte da med i sommeren 92, da EM pludselig begyndte at se interessant ud. Nu skal det også siges, at vi var på sommerhusferie med noget familie i Snogebæk på Bornholm.

En by som såfremt straffefanger blev forvist dertil, sikkert ville få omtale fordi deres klager desangående blev hørt, da der simpelthen er for kedeligt.

Så de aftener der var kamp, begyndte hurtigt at blive et højdepunkt.

Annonce

Den magiske aften hvor finalen var i hus, og den tyske lejer i nabohuset stilfærdigt havde ønsket tillykke, savnede man som aldrig før, den supersoniske kost der kunne flyve en hen, hvor der var liv.

Jeg endte med at skrive 2-0 i støvet på bagruden af en tysk bil, og kom så til Sørens Vinstue, hvor de indfødte gav den gas med på skift at hamre søm i en træstub. EM i fodbold var ikke noget, der kunne give forhøjet bornholmsk puls.

Jeg så i Nyhederne at Brøndby var blevet Danmarksmestre i år efter 16 års medaljetørke. Jamen hurra for det og hurtigt videre. Jeg foretrækker sport hvor motorer, fede dæk og fart er i højsædet, med Formel 1 som det primære.

Nu sker der heldigvis noget i år, men når det samme team og den samme kører vinder igen og igen, taber de mig. Mangt et ternet flag fik jeg aldrig set, fordi jeg for længst befandt mig i drømmeland.

Så ser jeg for nogen tid siden, at Danmark åbenbart er med i EM 2020. Alene det med årstallet gør at jeg tænker mit. Og at de skal spille på 86 stadions, eller deromkring, gjorde at jeg tænker, som DBU gjorde tilbage i 92: Vi spiller et par ligegyldige kampe, som vi taber, og SÅ er det ferietid.

Så begynder kampen mod Finland. Fruen og jeg er på kæresteweekend i Fredericia, og har sat gaflerne i karbonaderne. Fedest, at det hedder de derovre, her på øen er det krebinetter. Gud ved, hvad de hedder på Fyn? Krebinader eller Karbonetter? En pludselig tavshed breder sig i restauranten. Al bestik er lagt, mens folk kigger på deres telefoner. Christian Eriksen er faldet om på banen og bliver liggende.

Resten af måltidet viste det nu tændte TV et stadion uden spillere på banen.

Oppe på værelset læser vi mere om det hændte. Ok, det er gået godt. Men holdet der jo bor på Marienlyst, fortjener al den moralske støtte de kan få.


Uagtet det endelige resultat, så er dette hold kommet til at tryllebinde hele fodboldverdenen på det helt rigtige tidspunkt. Vi trængte til noget at stå sammen om, efter at have holdt afstand så længe.

Thomas Coenen-Bache


Så ser vi i Dagbladet at næste kamp er en aftenkamp mod Belgien. Sofa må være sofa, NU skal mutter og jeg sgu på de moralsk støttende barrikader. Vi kørte ned til den Internationale Højskole, hvor nok 50 mennesker havde fået samme ide. Det var en oplevelse. Mens vi ventede, blev alle bus- og lastbilchauffører ophøjet til idoler med hujen og vinken. Hver gang de kvitterede med at tude med hornet, steg decibel på vores hujen en del.

SÅ kom the real deal. Landsholdet med blinkende eskorte og så blev der råbt og vinket. Jeg er heldigvis gammel nok til at erkende, at jeg bliver rørt, så man kan pludselig mærke den der akutte pollen reaktion, som efterlader en lidt fugtig i øjenhøjde.

Søndag den 27. juni kom holdet så hjem efter at have bagt Walesstænger på modstanderne. Fruen og jeg, og ret mange andre, havde fundet plads nede ved indkørslen til Marienlyst. Igen en kæmpe oplevelse og på pladsen foran hotellet kom de forskellige spillere ud og vinkede. Jeg aner ikke, hvad de hedder, og træneren genkendte jeg kun, fordi de andre tilstedeværende råbte hans navn. Hjulmand. Så mangler jeg kun resten. Ok, Schmeichel kan man jo kende.

Når dette læses ved du som læser sandsynligvis om eventyret er stoppet eller ej, men uagtet det endelige resultat, så er dette hold kommet til at tryllebinde hele fodboldverdenen på det helt rigtige tidspunkt. Vi trængte til noget at stå sammen om, efter at have holdt afstand så længe.

Så tak til øhm… Poulsen og ehhh…

Ja, tak til jer alle.

Om Thomas Coenen-Bache

Thomas Coenen-Bache, 1963, arbejder for Mastercard. Er humorist, tekstforfatter, sangskriver, livsnyder og frivillig til 117 aktiviteter.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor café i Helsingør i fare for at lukke: - Jeg sover ikke særligt godt for øjeblikket

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Perfekt start: FC Helsingør åbnede 1. division med sejr over Fremad Amager

Erhverv For abonnenter

Salget af skriveborde eksploderede: Nu investerer lokal møbelbutik millionoverskud

Debat

Ugens kandidat: Hvem er Kari Jørgensen, egentlig?

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Enghardt kom hjem med stil

Helsingør For abonnenter

Overfaldt pige ved benzinstation, men blev løsladt: Grov vold var ikke grov nok

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Hurtigere, højere, stærkere - vi kæmper for guld til Danmark

Kultur

Nu skal speederen i bund: Sådan bliver Helsingør europæisk kulturhovedstad i 2032

Navne

Tragisk udgang på bisættelse: Pårørende fik det dårligt i kirken og døde

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Helsingør indleder sæsonen med snæver sejr

Erhverv For abonnenter

Lars fik angst efter ansats svindel: Nu er hans virksomhed igen ovenpå

Sport

Se videoen: FCH-anfører kun tilfreds med sejr i premieren

Annonce