Annonce
Helsingør

Klumme: Jeg kan ikke få det til at stemme … og et lille tip

Annonce

Michael Randropp, 47 år, bor i Humlebæk. Han er egentlig boligrådgiver og brænder for at skaffe de bedst mulige forhold til de mange pendlere, han hver dag deler transportform med. Hans store ønske er at gøre en positiv forskel ved at være med til at sikre, at så mange som muligt kommer glade til og fra arbejde.

Fra det første møde, jeg havde med Rejsekortet for snart 8 år siden, fik jeg oplyst at rejsekortet altid skulle være billigst. Det har vi nu erfaret, at det ikke er tilfældet.

Vi kender alle til rejsebilletter med rabat, blandt andet orange- og familie-billetter. De er langt billigere at benytte dem end at bruge rejsekortet.

Ideen med rejsekortet var, at jo mere man rejste, desto større rabat ville man få. Det var også meningen at man, hvis man fik daglig rabat på rejse på Sjælland, så ville man automatisk også få rabat på en rejse i Jylland. Hvis man eller brugte Rejsekortet til begge dele vel at mærke. Denne fordel forduftede også undervejs.

Så hvorfor skulle man overhoved have dette rejsekort, der skulle gælde i hele landet? Det virker overflødigt, når man alligevel, hver gang man rejser væk fra sin faste togstrækning, skal undersøge, om man kan få billetter på den pågældende strækning, der er billigere?

Det er også noget fordyrende, at Rejsekortet har brug for at opkræve minimum 50 kroner for udstedelse af nyt kort.

Rygter vil vide, at det indtil videre har kostet i omegnen af 1,8 milliarder at udvikle. En pæn sum penge og jeg har svært ved at se, at det er den billigste måde at sælge billetter på. For det er, hvad jeg bliver ved med at få at vide: Den billigste måde at sælge billetter på.

Argumentet er, at mange, som bruger rejsekortet, sørger selv for at overføre penge til Rejsekortet med ”Tank Op-ordningen”, og dermed skal der ikke betale salgsprovision til forretningerne på stationerne. Det har så omvendt medført, at flere stationer har måtte lukke for billetsalg/kiosker.

Og så var der lige prisstrukturen, som skulle laves om i et desperat forsøg på at redde Rejsekortet. Det medførte markante prisstigninger sidste år på helt op til 30 % for dem som rejser fra Nordsjælland ud til Kastrup Lufthavn. Dette har pendlerklubben forgæves kæmpet mod de seneste år. Vi mente, at det ville give et større provenu, end der var lovhjemmel til.

Efter et år har man måttet konstatere, at priserne er steget for meget, så en lille del af den kage fra for dyre billetter i 2017, vil de rejsende kunne få godtgjort. Det, uanset hvilken måde du har haft periodekort på 2017. Men der er betingelser på. Man skal flytter sit periodekort, som man har på sin telefon og bestille et rejsekort i stedet for!

Jeg kan simpelthen ikke få det til at stemme!

Og så til et lille tip og det handler om ”vores” egen strækning Helsingør - Malmø.

Med rejsekortet koster en enkelt tur for en voksen 128 DKK. For to voksne er det dobbelt op. Altså 256 DKK. Det ser man, når man tjekker ud i Malmø.

Bruger man ”Skåne app”, som er gratis at downloade til sin telefon, er der penge at spare. Her koster en voksen (ved en kurs på 72) 117 DKK. To voksne skal betale 187 DKK. Og ud over den meget lavere pris kan man køre rundt i området med bus til kl 4 næste morgen. Det betyder, at to personer sparer mere end 35 % ved at bruge ”Skåne app´en”. Og bemærk, at der ikke er købegebyr, som der jo er ved køb af Rejsekortet.

Jo, det er som ikke altid billigst med Rejsekortet, så det er bare om at se sig for.

God tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvem har åbent?

Annonce