Annonce
Debat

Klumme: Jeg stemmer på...

Klummeskribent Michael Randropp.Foto: Lars Johannessen

Debatten raser for tiden, angående hvordan vi kommunikerer med hinanden. Kendte personer må forlade tv-programmer på grund af personlig hetz. Deltagere i sangprogammer får beskeder på, at de synger hæsligt. Andre at det tøj de har på, er rædselsfuldt. Ja, selv landsholdstræneren i håndbold bliver chikaneret med sit udseende. Og skriver man noget på Facebook, kan man nemt blive overfuset uden fokus på emnet. Dette mærkede jeg også på egen krop, da jeg var talsmand på Kystbanen. Ud af ingenting dukkede der angreb op - selv ud på de sene aften- og nattetimer. Nogle vil måske sige, at det må man forvente, når man bliver en offentlig person. Selvfølgelig skal man kunne tage mod kritik, men usaglige angreb hvor der ikke er fokus på sagen men på personen, hører ingen steder hjemme og kritik skal foregå i ordentlig tone.

Nu nærmer vi os med hastige skridt, hvor vi med sikkerhed ved, at der skal være kommunevalg. Og måske kan der også komme et folketingsvalg. Når der skal afholdes valg, kan vi se frem til politiske debatter. Det er debatter, som er vigtige for der hører vi politikernes mærkesager, så vi ved, hvad de står for inden man sætter sit X. Lobbyisterne er heldige i hele valgperioden - for de får tit mulighed for at fortælle politikkerne, hvad de burde mene og synes. Vi andre kan selvfølgelig til dagligt kontakte en politiker ved at skrive en mail, men det kommer der sjældent meget dialog ud af.


Annonce

Lad os komme væk fra de negative ord og lad os i stedet komme med konstruktive ideer og debattere dem, så vi finder de bedst mulige løsninger. Og ja, jeg ved godt, vi ikke kan få alt det vi ønsker os - og får vi det, vi ønsker os, så ønsker vi os noget nyt, som vi så må vente på.

Michael Randropp


Men op til valg bliver der rig mulighed for dialoger ved møderne. Særligt ved de møder hvor politikere fra forskellige partier stiller op. For der bliver drøftet alle de emner, som påvirker os i dagligdagen. Lige fra vi står op om morgenen, hvor vi tager kollektiv trafik eller bruger eget transportmiddel, til hvor langt der skal være til den nærmeste skole, hospital, hvor mange kulturtilbud der skal være osv. Der er meget politikere skal tage stilling til. Og det er her - hvor vi hver især kan bidrage. På de mange møder som kommer de næste måneder, får du, jeg og alle andre mulighed for at komme med vores ideer og synspunkter. Det er en unik mulighed for os alle. Og lad os nu bruge den. Jeg hører så tit udbrud: Politikkerne forstår ikke noget… Hvorfor gør de ikke bare… I vores kommune mangler vi...

Lad os komme væk fra de negative ord og lad os i stedet komme med konstruktive ideer og debattere dem, så vi finder de bedst mulige løsninger. Og ja, jeg ved godt, vi ikke kan få alt det vi ønsker os - og får vi det, vi ønsker os, så ønsker vi os noget nyt, som vi så må vente på. Forudsætningen for at der kan afholdes gode bidragende møder er, at vi stopper med at blive personlige og ikke bare sviner politikerne til, eller sviner dem til som er deltagere på møderne, som har en anden mening, end dem man selv har.

Et af de rigtig hotte emner til det kommende kommunevalg bliver Kystbanen. Der bliver virkelig brug for plads til, at alle kan komme til orde. For det er i den kommende valgperiode, hvor det skal besluttes om Kystbanen i fremtiden skal have en S-togsløsning eller den nuværende betjeningsform. Det er et enten eller - for man kan ikke vælge begge løsninger. Dette er et af de emner, som kan bringe sindene i kog. Men lad os undgå hetz så vi får vi fantastiske valgdebatter og har fokus på emnet. Ingen af os bliver klogere ved at råbe op og svine hinanden til.

Derfor stemmer jeg på… En god og sober tone.

Om Michael Randropp

Michael Randropp, 1970, er boligforeningsrådgiver, gift og har boet i Humlebæk siden 2000. Michael er pendler og har i mere end et årti kæmpet for området. Den helt store passion er at opleve Europa.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce