Annonce
Debat

Klumme: Kat haves, skulle nok bare have fået børn

Klummeskribent Thomas Coenen-Bache.Foto: Lars Johannessen
Annonce

Love hurts, sang Nazareth tilbage i 70`erne, og det er sikkert rigtigt nok, hvis man tænker i baner der indeholder hjertekvababbelse og knuste forhold. Men kommer tanken fra en katteejer er det et yderst reelt statement.

For 4 1/2 år siden erhvervede Fruen og jeg to små kattedrenge, fra Nordsjællands Kattehjælp, og utrættelige Joan Bruun Andersen. En kvinde som burde have et ridderkors for sin indsats. Fra en byggeplads i Espergærde havde hun taget fire små sølle killinger ind, som hun troligt madede med pipette hver tredje time døgnet rundt, indtil de var sikre på at overleve.

Sofus og Felix endte hos os, Batmand og Robin havnede andetsteds.


Vi mennesker kan vise passion på mange niveauer, her er tavlen hos Felix mere overskuelig. I hans univers er den ultimative kærligheds erklæring, helst mens far og mor er i søvnens barmhjertige omfavnelse, et kort og kontant bid i næsen. Gnav.. Jeg ææælsker dig far.

Thomas Coenen-Bache


Sofus er lidt som Tyren Ferdinand - stille og blid, der er intet i hans væsen, gøren eller laden hverken krops eller tankemæssigt, der ville give anledning til en fartbøde. Kan han ligge og putte i fars eller mors skød, er han grænsende til lykkelig.

Så har vi Felix. Jeg tror ikke han og Sofus har samme far, for Felix er en fire-benet kronisk stormvarsel på speed. Hans hjerte er større end kroppen han blev udstyret med, men nogle gange kan han slet ikke være i sig selv, grundet overfloden af udtrykt kærlighed.

Vi mennesker kan vise passion på mange niveauer, her er tavlen hos Felix mere overskuelig. I hans univers er den ultimative kærligheds erklæring, helst mens far og mor er i søvnens barmhjertige omfavnelse, et kort og kontant bid i næsen. Gnav.. Jeg ææælsker dig far.

Kald mig bare urimelig, men det falder mig stadig lidt svært at gengælde en sådan erklæring på passende pædagogisk vis. En anden variant er når han med kirurgisk præcision, får nappet i det bløde kød mellem tommel og pegefingeren.

Et helt andet faktum er at Felix vist har en meget afklaret holdning til hvornår far og mor har sovet længe nok. Så sætter han sig på numsen i et af soveværelsesvinduerne og kratter på ruden sådan bare lige en 5-600 gange. Så griber jeg min bedste ven i nøden, en vandforstøver, hvis indhold han behændigt undgår hver eneste gang. Venter så to minutter, lige længe nok til, at man som ejer tror at søvnen er inden for rækkevidde, for så, at gentage kratteriet. Det uundgåelige resultat er at Fruen lakonisk konstaterer at så er der vist ikke mere søvn til os. Mindre end en time senere kan man så finde Felix dybt boblende i kattelykke søvn, og nogle gange synes jeg at kunne ane et smil på hans læber.

At en dør lukkes på matriklen, hvilket jo måske ikke er en handling der udløser breaking news, gør at især Felix igen er helt på det rene med, ihvertilælde i hans univers, at vi netop har fået leveret 100 kilo katteguffemad, og nu bevist gemmer det bag døren. Han Helmer ikke før døren er åbnet, og nej Felix, mor skulle bare på toilettet.

Men så er der jo de øjeblikke, givetvis som folk med menneske killinger også oplever fra til anden, nemlig at kræet gør en stolt. Når han er ude hos søde dyrlæge Amalie i Espergærde, ejer han stedet fra han kommer til han går.. Eller rettere, vi går med ham igen. Kom med stetoskop, kom med sprøjter, der er han sgu cool som få. Ligeledes når han og Sofus skal passes hos Alice i Gurre. Kommer der andre besøgende mens han er der, er det Felix der tager i mod og byder velkommen. En lille verdensmand med fire ben.

Så ved nærmere eftertanke så beholder I bare jeres yndige børn, selvom de ikke skraber på ruden eller bider en i næsen. Så beholder jeg Sofus og Felix.

Om Thomas Coenen-Bache

Thomas Coenen-Bache, 1963, konsulent i Nets. Er humorist, tekstforfatter, sangskriver, livsnyder og frivillig til 117 aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Det er synd for dig. Og for mig

Annonce