Annonce
Debat

Klumme: Kommuneslogan: Helsingør – Kaffens univers

Klummeskribent: Michael Lagoni bor i Espergærde og er indehaver af Lagoni Kaffebar i Svingelport. Michael er bestyrelsesmedlem hos Musikskolen, Helsingør Gymnasium og Elværket, samt byrådsmedlem i Helsingør. Foto: Lars Johannessen

Skal vores kommune have et slogan, og ville det kunne bidrage til nye virksomheder og uddannelse? Hvis jeg kunne drømme om et slogan, så ville det være Helsingør Kommune - Kaffens univers.

Kaffe er verdens næstmest handlede råvare efter olie, og i Danmark indtager vi ca. 900 millioner liter kaffe om året og importerer ca. 60 tusind tons om året. Vi bruger meget tid på at drikke kaffe, og vi tilbyder kaffe til vores venner, til vores forretningsforbindelser, til private fester og middage.

Hver dansker drikker i snit fire kopper om dagen, og alle har en holdning til, hvad god eller dårlig kaffe er. Mange af kommunes borgere vælger at gå på cafe, andre laver det i hjemmet på deres filterkaffebrygger, stempelkande eller espressomaskine.

Men hvad vil jeg dog med al den kaffesnak?

Jeg vil samle samtlige cafeer og restauranter i Helsingør Kommune og én gang for alle udråbe vores kommune til at være det sted i verden, hvor vi serverer verdens bedste kop kaffe

”Det er jo helt vanvittigt, hr. Lagoni” – men prøv engang at tænke denne tanke til ende. Lad os kigge lidt på de afledte effekter af at forpligte sig til at være stedet med verdens bedste kop kaffe.


Tænk over alle de positive økonomiske konsekvenser, det ville få for vores kommune, blot ved at reklamere for verdens bedste kop kaffe. Spørgsmålet er, om vi som kommune tør, eller om vi skal ligne alle andre kommuner?

Michael Lagoni


Vi skal bruge et lokalt firma til at importere grønne og friskhøstede kaffebønner. Så en ny virksomhed bliver skabt og bidrager med skattekroner til kommunen.

Vi skal have lokale kafferisterier, som løbende sørger for frisk og nyristet kaffe. På den måde opnår alle aftagere oplevelsen af helt ny kaffe. Kafferisterierne får udnyttet deres ristekapacitet, og mon ikke også priserne er mere fordelagtige, når aktørerne køber kaffen.

Vi skal skabe endnu en uddannelsesinstitution i Helsingør, hvor vi skal uddanne baristaer til alle landets mange tusinde restauranter, cafeer, værtshuse, diskoteker, pizzeriaer, grillbarer og isbarer, som alle anvender en form for kaffe. Uddannelsen skal certificeres, så Danmark bliver det første sted i verden, hvor man kan opnå en akkrediteret baristauddannelse.

I dag findes der ikke et firma i Nordsjælland, som tilbyder servicering af espressomaskiner, så vi skal have en forretningsmodel, så vi kan tilbyde lokal service udført at et lokalt firma. Endnu en mulighed for en ny virksomhed, som kan bidrage til skatteindtægterne. Og vi handler lokalt og bidrager til reduceret CO2.

Eksempler på andre kommuneslogans

Ballerup Kommune – Vi satser på mennesker

Billund Kommune – Børnenes hovedstad

Brønderslev Kommune – Det bedste sted at leve nord for Limfjorden

Hedensted Kommune – For alle, der vil

Herning Kommune – Her er alle muligheder åbne

Holstebro Kommune – Dråber af kultur i alt

Hørsholm Kommune – Her ser vi dig

Kolding Kommune – Vi designer livet

Lejre Kommune – Den økologiske kommune

Nordfyn Kommune – Mere Fyn for pengene

Odder Kommune – Det er da ret ok

Ringkøbing-Skjern Kommune – Naturens rige

Struer Kommune – Struer – Lydens by

Thisted Kommune – Danmarks førende klimakommune

Vejle Kommune – Vejle med vilje

Viborg Kommune – Glæd dig

Vi skal også have en virksomhed, som køber og sælger maskiner til alle aktørerne – og tænk hvis vi på den lange bane kunne blive i stand til at producere en espressomaskine, som var udviklet, designet og bygget i Helsingør Kommune!

Verdensmesterskabet i kaffe skal afholdes i Dansesalen på Kronborg Slot. Det ville samle en abnorm mængde mennesker, som skulle overnatte på byens hoteller og vandrehjem, spise på cafeer og restauranter og handle i butikkerne.

Tænk over alle de positive økonomiske konsekvenser, det ville få for vores kommune, blot ved at reklamere for verdens bedste kop kaffe. Spørgsmålet er, om vi som kommune tør, eller om vi skal ligne alle andre kommuner?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce