Annonce
Debat

Klumme: Handler strejken om penge?

Klummeskribent Rasmus Thulin.Foto: Torben Sørensen

Jeg arbejder som social- og sundhedsassistent i en afdeling på Nordsjællands Hospital i Hillerød, som ikke er omfattet af den igangværende strejke. Som læseren måske ved, så gælder strejken for planlagte operationer og konsultationer. Men min afdeling er et såkaldt "akut-afsnit", så vi strejker altså ikke. Jeg har ikke meget forstand på lønsatser. Og jeg har ikke forstand på, hvor lav sygeplejerskernes løn er, i forhold til hvor meget de burde have i løn. Men jeg ved, at jeg gerne vil støtte sygeplejerskerne i at have det godt på deres arbejdsplads. Med denne klumme vil jeg gerne belyse et par områder, som jeg mener, har påvirkning på arbejdslysten for plejepersonalet.

På et personalemøde i min afdeling diskuterede man belastningstilstanden "stress". Og man diskuterede, hvad ledere og personale kunne gøre ved det. Flere af personalerne i afdelingen havde ved mødet givet udtryk for, at de har oplevet stress i deres arbejde. Denne belastningstilstand opstår, når ydre krav fra omgivelserne, eller indre krav fra personen selv, overstiger personens ressourcer. Stress er en reaktion på en ubalance mellem krav og ressourcer.


Annonce

Når jeg så oplever denne "stress", så bruger jeg gerne en del kræfter på at gennemtænke alle de situationer der afstedkommer, at jeg begyndte at føle, at jeg ikke er særlig god til mit arbejde. Som oftest ender gennemtænkningen med en bekræftelse på, at jeg er god til mit arbejde.

Rasmus Thulin


Jeg tror nok, at jeg selv har oplevet stress. Og jeg tror også, at jeg stadigvæk oplever det. Hver gang jeg oplever denne stress, så er det opstået, når jeg på min arbejdsplads, får den følelse af, at jeg ikke er særlig god til mit arbejde. Det kan være en følelse, der kommer snigende. Det kan også være en følelse, der opstår pludseligt. Når følelsen kommer snigende, så sker det gerne, når mine opgaver på arbejdspladsen langsomt bliver mere og mere uoverskuelige for mig. Når følelsen opstår pludseligt, så kan den til eksempel opstå, når en patient er åbenlyst nedladende overfor mig, og er utilfreds med alting. I begge tilfælde er følelsen kommet bag på mig. Også selvom følelsen var kommet snigende. Og selvom jeg har seks års erfaring som social- og sundhedsassistent.

Når jeg så oplever denne "stress", så bruger jeg gerne en del kræfter på at gennemtænke alle de situationer der afstedkommer, at jeg begyndte at føle, at jeg ikke er særlig god til mit arbejde. Som oftest ender gennemtænkningen med en bekræftelse på, at jeg er god til mit arbejde. På den måde har jeg vendt et nederlag til en sejr. Personligt tror jeg, at vi alle tvivler lidt på os selv. Tvivlen skal altid være der, den er med til at gøre os til gode medarbejdere. Men den skal bare ikke få for meget magt. Og jeg tænker, at den har for meget magt hos nogle.

Jeg kan til stadighed blive ved med at forbløffes over, at kolleger som kan en hel masse, og kolleger som er super dygtige til deres arbejde, stadig kan føle en utilstrækkelighed og en følelse af, at "jeg er ikke særlig god til mit arbejde". Jeg tænker, at årsagen må være, at vi alle, bevidst eller ubevidst, leder efter noget, som vi kan være usikre på i vores arbejde. Jeg kan godt forstå, at sygeplejerskerne gerne vil have mere i løn. Jeg mener, at de fortjener det. Og jeg støtter dem i det. Men jeg er ikke sikker på, at det er det, som de inderst inde, allerhelst gerne vil have. Jeg tror allerhelst, at de vil have nedbragt den psykiske belastning, som arbejdet medfører. Hospitalsområdet især, er et område som "kilder" til nervøsiteten hos den enkelte medarbejder. Og måske er personalet bange for at fejle. Som jeg opfatter det, er det netop den psykiske belastning som sygeplejerskerne ønsker at få honoreret med penge.

Om Rasmus Thulin

Rasmus Thulin, 1974, bosiddende i Helsingør med kone og tre bonusbørn. Social- og sundhedsassistent på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Den store interesse er sejlads og alt det praktiske som følger med at have kølbåd.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Populær specialbutik lukker: - Det er en virkelig svær beslutning

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Initiativrig entreprenør kastede håndklædet i ringen efter to år: Nu har han solgt perlen ved Øresunds kyst videre

Erhverv For abonnenter

Vender historisk underskud til millionplus: Kongrescenter fik så travlt, at direktøren selv måtte hjælpe med serveringen

Helsingør

Efter at have holdt ulovligt i mere end et halvt år: Så skete det endelig

Helsingør

Tårnhøje corona-tal: Smitten eksploderer i flere af kommunens sogne

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Debat

Debat: Venstre taler imod Ellemanns egne ønsker om mere natur

Helsingør

Varsel til el-kunder i Helsingør: Så meget skal du regne med, at din regning stiger

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Helsingør

Kundernes biler gik op i flammer: 'Det er dårligt for forretningen'

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Nu skal stadionkrisen løses

Helsingør

Kvindelig bilist påkørte væltet træ: Politi og brandvæsen måtte rykke ud

Annonce