Annonce
Helsingør

Klumme: Nu som sportschef

(Foto: Torben Sørensen).
Annonce

Ulrich Koch Borrits, 30 år, giver hver uge 60 U-14 piger og drenge og 1. holdsdamerne håndboldglæde med hjem. Ulrich træner håndboldtalenter fra Idrætsklasserne og er lærer på 10.klasseskolens idrætslinje.

For nogle få dage siden stødte jeg på et opslag i ”Helsingør”-gruppen på Facebook. En person udtrykte sig meget negativt om Helsingør Håndbold i forhold tidligere tiders storhed, og hvordan klubberne i Jylland gør det bedre end os nu. Jeg skrev en kommentar til vedkommende, om at jeg meget gerne vil mødes med ham, hvis han har gode idéer til hvordan klubben kan udvikles, og at han desuden er velkommen til at tage et kig forbi, for at se hvad der rent faktisk foregår.

Normalt gør jeg mig ikke i at kommentere offentlige opslag på sociale medier, men denne gang kunne jeg ikke lade være! Men hvorfor nu det...?

Tilbage i midten af september blev jeg, tilbudt at være sportschef for ungdoms- og elitesiden i Helsingør Håndbold. Et tilbud jeg blev smigret og en smule paf over i starten. Jeg skulle lige have et par dage til at overveje det. Der gik dog ikke lang tid, før jeg fik tanker om, hvad jeg vil stå for, og hvordan jeg vil forsøge at skabe et optimalt træningsmiljø, hvor der er sjovt og inspirerende at være for såvel spillere som trænere. Når jeg får den slags tanker, ved jeg med mig selv, at jeg finder opgaven spændende og interessant. Derfor var det også en nem beslutning for mig at takke ja til opgaven.

Tankerne var mange. Én ting var jeg sikker på. Jeg ønsker ikke at være som sportschefen historisk set har været i Helsingør Håndbold. Her er opgaven gået med at ansætte trænere, deltage i forældremøder og afholde et par trænermøder i løbet af året. Der skal i min optik mere til for at have føling med klubben, de enkelte trænere og hold. For ja, der er behov for mere styring, koordination og ensretning trænerne imellem. Ikke at der skal overvåges og kontrolleres. Tværtimod vil jeg være der som en støtte for dem med gode råd og vejledning på baggrund af observation af træninger og efterfølgende samtale. Oveni dette er min opgave at sikre, at trænerne arbejder efter ”Den Lyseblå Tråd” – et træningskoncept der blev udviklet til klubben af Henrik Kronborg, Niels Møller og Thor Munkager for 6 år siden.

Desværre er den aldrig for alvor blevet implementeret, hvilket er en skam, da den indeholder mange essentielle udviklingstrin i vejen mod at blive en dygtig håndboldspiller.

Af de punkter i ”Den Lyseblå Tråd” som jeg fra start har valgt at tage fat på, er blandt andet konceptet 25-50-25. Her skal man sikre, at alle spillere henholdsvist træner 25% af tiden sammen med nogen, de er dygtigere end, og sammen med nogen, der er dygtigere end dem. De resterende 50% af tiden skal foregå sammen med spillere på samme niveau. Dette skal gerne være med til at give spillerne et indtryk af, at de er gode, men at de stadig kan blive bedre.

Et andet vigtigt punkt er at have fokus på ”den motoriske guldalder”. Dette er et udtryk for at børn op til cirka 12 års alderen er meget lærenemme rent motorisk. Derfor er det vigtigt, at få alle trænere for spillere i den aldersgruppe er med på, at ingen spillere har faste pladser, og at der er stor fokus på motorisk udvikling i træningen, både på og uden for banen.

På længere sigt har jeg planer om at alle trænere skal på kurser hvert år, således at vi får hævet niveauet på samtlige trænere i alt lige fra ungdom til senior. Med højt trænerniveau kommer god træning, der avler gode spillere.

Der kom aldrig svar fra ham på Facebook, men det havde nu heller ikke forventet. Men med hårdt arbejde, tro på en fælles retning og en vilje til at hæve niveauet for, hvad vi kan med håndbold i Helsingør, tror jeg på, at vi med tiden kan rykke klubben fremad! Om vi nogensinde lykkes med at blive dominerende som i ”de gamle dage” vil jeg tillade mig at tvivle stærkt på... Men mindre kan vel også gøre det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce