Annonce
Helsingør

Klumme: Sol, sommer og pension

Dagens klummeskribent er Anette Lauritsen. Foto: Torben Sørensen
Annonce

Anette Lauritsen er tidligere leder af Kirkens Korshærs herberg Stubben i Helsingør. I sin fritid er hun blandt andet løbetræner i løbeklubben Running Rhino.

Så er jeg på vej ud i noget helt andet liv. Sidder under solrige himmelstrøg og danderer den i mit eksil i det sydlige. Ikke for at ”te mig som en tosse”, som han skriver, C.V. Jørgensen, men for at finde ud af, hvem jeg egentlig er uden mit dejlige arbejde i Kirkens Korshær.

Nogen påstår at jeg vil komme til at holde af det nye liv. Opdage at jeg slet ikke kan forstå, hvordan jeg har haft tid til at gå på arbejde. Tænker at jeg måske skal have mig et par crocs, et par joggingbukser og et par stave, så jeg forstår, at nu er jeg blevet pensionist. At det ikke betyder så meget, hvordan jeg ser ud. Om jeg har hængerøv i joggingbukserne eller hår på overlæben.

Det er ikke bare sådan lige til at være pensionist, siger mange til mig med en mine, så jeg må forstå det.

At forstå, at man nu er blevet en del af ældrebyrden. En belastning for det sociale system. Den der måske står næst i køen til en plejehjemsbolig, som ikke findes, fordi jeg måske er for kvik og for rask. Og slet ikke har noget familie der vil råbe op og få mig i avisen.

At jeg skal til at handle om formiddagen, så jeg ikke forstyrrer alle de erhvervsaktive, der jo stadig har travlt. Tage bus og tog på bestemte tider. Og købe mig et mimrekort. Tænke på høreapparat og nye tænder. Og være medlem af Ældre Sagen.

Det er godt nok uhyggeligt at tænke på her fra det sydlige Frankrig, hvor vi hygger os med Wilma for alle de gode penge, vi har tjent gennem et langt liv på arbejdsmarkedet.

Nej, jeg skulle nok være blevet på arbejdsmarkedet, som jeg trods alt har været så glad for og stadig synes, jeg har en god energi til at være med på. Og også i en vis forstand skal forblive på – men i et noget andet tempo.

For jeg er godt klar over, at jeg kommer til at savne mit arbejde. Ikke mindst mine beboere, varmestuegæster og personalet. Men jeg ved også, at jeg har så mange andre gøremål, som jeg gerne vil forsøge at klare sammen med alle de venner og familie, som jeg trods alt har og har haft ved siden af arbejdet. Jeg ved, at jeg vil bruge mit liv på præcis samme ­måde som jeg altid har gjort. Være aktiv og glad for, at jeg har de sunde og gode muligheder, der betyder, at jeg kan løbe, cykle eller gå mig en tur. Være menneske og nyde mit liv med alle de muligheder der ligger foran mig. Sidde og kigge ud af vinduet. Læse en bog og meget mere. Men ikke mindst vil jeg glæde mig til at vide, at jeg stadig kan gøre gavn i debatten omkring de udsatte. Være med til at lave mine klummer med afsæt i de urimelige vilkår, nogle af vore mest udsatte lever under.

For som han synger Pinocchio: ”Der er ingen bånd, der binder mig”. At jeg kommer til at savne det kollegiale, det faglige og alle de oplevelser, det også fører med sig, når man arbejder. Det er jeg ikke i tvivl om. Men mon ikke Charlie, Dagmar og de andre børnebørn nok skal finde ud af at sætte mig i sving. Ellers skal Mogens nok med det tempo, han har på. Så jeg fortvivler ikke og glæder mig til at vende hjem til Helsingør igen og sætte mig i stolen og måske alligevel ikke vide, hvad jeg skal finde på, når jeg nu tænker mig rigtig godt om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce