Annonce
Debat

Klumme: Støt lokalt – også hjem for hjemløse

Klummeskribent: Anette Lauritsen, 1951, er tidligere leder af Kirkens Korshærs herberg Stubben i Helsingør. Aktiv i atletik siden 1973 med diverse mesterskabstitler. Nu blandt andet løbe- og yogatræner i RunningRhino Ålsgårde. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Støt lokalt. Ja, sådan lyder parolen i denne tid i vores by omkring byens handelsliv. Og jeg er meget enig. Jeg handler gerne lokalt og meget gerne der, hvor jeg får en god og personlig service. Jeg tror, de fleste holder af netop den personlige service. Der hvor man kan mærke, at der står et ærligt og opmærksomt menneske bag, og som ved, hvordan han eller hun skal følge op på min forespørgsel og behov.

Julehandlen er godt i gang, og ligeså alle de forberedelser, der følger med julen. Vi ved af erfaring, at så sniger der sig en kærlighed og overflod ind i selv de bedste familier. Alle ønsker vi at støtte op og hjælpe til. Ikke kun i handlen med julegaver og dejlige råvarer til julebordet. Men især når det gælder støtten til hjemløse og udsatte. Dejligt. Men vi skal bare huske, at de hjemløse og udsatte, som gennem det meste af året har været set an som nogle, der fylder for meget på torvet og larmer i gaderne med deres hunde og forstyrrer ro og orden, også er udsatte mennesker gennem hele året. De har også behov for lokalt at blive støttet op om.

Netop i denne uge 47 står Kirkens Korshær for den helt store digitale indsamling af økonomiske midler under temaet: Hjem for hjemløse. Kirkens Korshær har under coronatiden mistet i omegnen af 10 millioner kroner og har derfor brug for al den støtte, vi også lokalt kan bidrage med. Kirkens Korshær er hjem for hjemløse over hele landet. I Helsingør på Stubben. Det er ikke nyt. Men coronakrisen har i høj grad understreget, hvor vigtigt Kirkens Korshærs arbejde er for udsatte og hjemløse. Når samfundet lukker ned, er Kirkens Korshær lokalt på Stubben nogle af de eneste, der stadig er her.


Især nu hvor det bliver juletid, og hvor de fleste af os hygger og mødes. Ja, da må de udsatte desværre igen nøjes med det middelmådige, hvilket betyder, at de fleste varmestuer og herberger ikke må tilbyde juleaften i samme udstrækning som tidligere.

Anette Lauritsen


På Stubben og på herberger rundt om i landet skabes hjem for dem, der har behov. Uanset om de har en bolig eller ej, så kan sårbare mennesker i Danmark finde følelsen og oplevelsen af hjem hos Kirkens Korshær. Derfor er det også min pointe, at vi, netop i sådanne sammenhænge, må støtte – lokalt. At være med til at vedligeholde og forbedre et dejligt og værdifuldt socialt arbejde blandt udsatte og psykisk syge i en svær tid. Vær med til at samle ind til alle de mennesker, som har det svært, og som lider under disse strenge tider, hvor Covid-19 har gjort det næsten umuligt at være samlet som tidligere.

Især nu hvor det bliver juletid, og hvor de fleste af os hygger og mødes. Ja, da må de udsatte desværre igen nøjes med det middelmådige, hvilket betyder, at de fleste varmestuer og herberger ikke må tilbyde juleaften i samme udstrækning som tidligere. Og som det er med de lokale indkøb, så er det også vigtigt, at det ikke kun er til højtiderne men gennem hele året, at vi tænker den lokale støtte ind. Kirkens Korshær har gennem alle årene erhvervet store dele af økonomien til det sociale arbejde gennem de mange genbrugsbutikker med frivilliges indsats. Men desværre har corona med dens afledte virkninger betydet, at flere frivillige har måttet sige farvel. Mange frivillige i Kirkens Korshær har en høj alder og derfor naturligt i risikozonen.

I alle årene har Stubbens lille varmestue været byens samlingspunkt for de fleste udsatte i Helsingør. Lille og hyggelig med bedste betjening og omsorg. I coronatiden nytter det småtte ikke. Og derfor må vi alle være med til at tænke i andre baner og indsamlinger. Derfor er min uforbeholdne opfordring også, at vi naturligvis støtter lokalt på mobilpay 44020. Mon ikke vi alle har lidt overskud - også her af de feriepenge, vi var så heldige at modtage?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce