Annonce
Debat

Klumme: Er der mon noget, der hedder PTTSD? - Post Traumatisk Trump Stress Disorder?

Mikael Fock er chef for Kulturværftet og Toldkammeret. Han bruger sin baggrund som teater- og filminstruktør til sine mange projekter – alt drevet af kærlighed til de mange fortællinger i Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Hvad skal far nu tage sig til? spurgte min ældste datter bekymret min kone, efter at Biden havde vundet valget. ”Der bliver jo et kæmpe tomrum at fylde ud for ham, nu hvor valget er overstået?!?”

Min familie har med stigende bekymring fulgt mine reaktioner efter fire år med Trump - et navn vi for øvrigt af samme grund har besluttet skal være lige så forbudt at sige efter valget, som Voldemort i Harry Potter universet.


Kan det virkelig være rigtigt, at jeg efter fire år med den knaldidiot som præsident har reaktioner og mønstre, der minder om posttraumatisk stress disorder? Jeg tænker på, hvordan de stakkels amerikanere så må have det.

Mikael Fock


Men gys, valget blev ikke afgjort på valgnatten. Ja det så endda på et tidspunkt så dårligt ud for Demokraterne, at jeg frustreret måtte smide remoten fra mig og gå i seng - for så at ligge lysvågen og hemmeligt tjekke opdateringer der. Dagen efter så det ikke bedre ud, og vi besluttede nu i et fælles familieråd, at nu måtte det være slut med amerikansk politik - men heldigvis halede demokraterne så pludselig ind.

Dette nervepirrende slut-spil gjorde jo, at det, vi havde lovet hinanden - nemlig at fjerne CNN, TV2 news og MSNBC fra tv’et allerede dagen efter valget - ikke kunne overholdes, og Trump-mareridtet fortsatte ufortrødent, hvad enten vi ville det eller ej.

“Jeg tror, far har noget, der minder om PTSD,“ hørte jeg min kone sige med dæmpet stemme i telefonen til en af vores døtre. Mon det er så alvorligt, når jeg at tænke? Kan det virkelig være rigtigt, at jeg efter fire år med den knaldidiot som præsident har reaktioner og mønstre, der minder om posttraumatisk stress disorder? Jeg tænker på, hvordan de stakkels amerikanere så må have det.

Men søvnløse nætter og højrøstet tale på uforudsigelige tidspunkter taler deres tydelige sprog. Er der mon noget, der hedder PTTSD? - Post Traumatisk Trump Stress Disorder? Eller måske lidt mere ligesom Stockholms syndromet. Man bliver afhængig af sine plageånder uden at ville det. Helt klart er det i hvert fald, at jeg ikke alene skal på afvænning - jeg skal have en kold tyrker!

Derfor besluttede vi så også, på endnu et husmøde, at foruden at nyhedskanalerne skal fjernes, skal mobilerne også ud af soveværelset. Det sidste har vist sig at være det værste. Jeg har nemlig New York Times på min mobil, hvorfra jeg minutiøst og nørdet har kunnet følge med i detaljerne i amerikansk politik.

Jeg prøver dog ihærdigt at overholde vores aftaler, men det er svært. Og jeg har haft en del tilbagefald. Derfor er jeg glad for, at julen er lige om hjørnet. Og da julen holdes hos os i år med en hel del familie, burde den kunne sysselsætte mig for en stund.

De syv julekasser er allerede hentet op fra pulterrummet, og jeg er nidkært gået i gang med at sortere de alt for mange julekasser. Men som en anden stofmisbruger har jeg abstinenser og længes mod mit drug.

Min kone kender sine lus på gangen og har kuren. Kuren er hård, og derfor har vi nu besluttet, at jeg skal holde fast og gå i gang med at lave gavekalendere til hele familien (fortæl det ikke til dem!), når julekasse-sorteringen er færdig. Et kæmpe projekt - men et godt projekt. For hvis ikke “det gode” kan fordrive det onde - hvis ikke indpakning af hundredvis af små pakker kan give mig ro – ja, så ved jeg ikke...

Og forhåbentlig varer julen ikke bare længe, men ekstra længe i år. Testen bliver, om jeg kan tåle at se trumpeter på træet ...?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Der skal ikke så meget til…

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce