Annonce
Helsingør

KMD og Ironman slutter samarbejdet

KMD og Ironman slutter samarbejdet. (Foto: Arkiv)

Når Helsingør i weekenden samler Europas bedste triatleter til Ironman 70.3 bliver det for sidste gang med KMD i titlen.

Annonce

Helsingør: Alle gode ting kommer til en ende.

Game of Thrones sluttede efter otte sæsoner og KMD's sponsorat af Ironman slutter efter ni sæsoner.

- Vi har været stolte og glade for vores Ironman-sponsorat, og vi har i særdeleshed nydt vores mangeårige samarbejde med den yderst professionelle og imødekommende Ironman organisation. Det har særligt været en fornøjelse at have tusindvis af KMD ansatte i vandet og på vejene under de mange events gennem årene, forklarer Christoffer Hellmenn, der er kommunikationschef i KMD.

Beslutningen om at lukke for samarbejdet skyldes, at man i KMD har et ønske om en omprioritering af dele af kommunikations- og marketingaktiviteterne, hvor et så stort titelsponsorat den kommende tid ikke vil have deres fokus.

- Vi ser meget frem til den resterende del af sæsonen og ønsker herefter Ironman god vind og alt mulig held og lykke fremover, siger Christoffer Hellmann.

Annonce

Glade for samarbejdet

Samarbejdet, der startede i 2011, fortalte historien om, hvordan udholdenhed, determination, engagement og fokus på præstationen skaber succes både i sporten, men i den grad også i forretningslivet, hvor KMD blev fællesnævner med triatlon i Danmark.

Hvad der startede som et mindre triatlonevent i København er nu mangedoblet i antal deltagere og hører under en større portefølje af events under IRONMAN Danmark, der hvert år får mere end 10.000 atleter og motionister ud og svømme, cykle og løbe på dansk jord.

Ironman Danmark kan bryste sig af hele to events i absolut international topklasse.

KMD Ironman Copenhagen, der er det eneste Ironman-event, som foregår i hjertet af en storby, samt KMD Ironman 70.3 European Championship Elsinore, der i disse dage tiltrækker atleter fra hele verdenen samt den absolutte elite til Helsingør.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet gennem den lange rejse, vi har været på med KMD. Sammen har vi skabt to meget unikke events i Iroman's racekalender.

- Men måske endnu vigtigere, så har samarbejdet fostret en masse triatleter blandt de KMD ansatte, der har kunnet prøve kræfter med triatlon gennem vores KMD 4:18:4 serie af motionsløb og senere hen de længere distancer, forklarer Thomas Veje Olsen, der er Vice President of Operations EMEA Ironman.

Annonce

Tilbage hvor det startede

Ironman Danmark er en del af Ironman Scandinavia og en af de muligheder, man nu kigger på, er at finde en hovedsponsor for alle de skandinaviske Ironman-aktiviteter.

- Udviklingen af triatlonsporten har i perioden ikke bare været eksplosiv i Danmark, men også i resten af Norden. Vores portefølje af events og race er vokset utrolig meget, det er derfor oplagt for os at kigge på Norden og Skandinavien som et samlet marked, hvor Ironman kommercielt er den største aktør, siger Thomas Veje Olsen.

Til at starte med, skal de dog afslutte deres samarbejde med KMD med europamesterskabet i Helsingør og så KMD Ironman Copenhagen.

- I år bliver det meget symbolsk, da vi er tilbage på Christiansborg Slotsplads hvor det hele startede, siger Thomas Veje Olsen.

Fakta

  • Historien

  • KMD Challenge Copenhagen finder sted for første gang.

  • KMD bliver titelpartner for KMD Challenge Copenhagen.

  • WTC køber YWS og KMD Ironman Copenhagen bliver første Ironman-event i hjertet af en hovedstad.

  • KMD Ironman udvider porteføljen med et nyt event på den halve distance under KMD IRONMAN 70.3 Kronborg.

  • The Wanda Group køber WTC for 4.2 milliard.

  • Ironman-brandet udvides fortsat og flere nye europæiske massedeltagelses-events opkøbes.

  • KMD IRONMAN 70.3 Kronborg bliver vært for det Europæiske Mesterskab og skifter titel til KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore

  • Niende og sidste sæson for KMD Ironman-sponsoratet. Sidste event afholdes i Aarhus til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Idræt med komplikationer

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Helsingør

Udvalgsformand frygter at flere vil blive ensomme: - Corona er noget møg på så mange måder

Annonce