Annonce
Helsingør

Kommune vil nu genbehandle sag om 92-årig mand, der gerne vil på plejehjem

Einar Svend Fintrup er utryg og ensom i sit eget hjem. Han ønsker at komme på plejehjem, men har fået afslag, selvom han er både syg og næsten blind. (Foto: Torben Sørensen)
Annonce

Ældre mand i Ålsgårde har flere gange fået afslag på en plejehjemsplads. På baggrund af nye oplysninger vil kommunen se på 92-årigs mands situation igen.

HELSINGØR: Med begrundelsen, at familien nu er kommet med nye oplysninger om Einar Svend Flintrups tilstand, som er blevet forværret, tilbyder Helsingør Kommune at genbehandle hans ansøgning om at komme på plejehjem. Det skriver kommunen i en mail til familien Flintrups advokat.

Kommunen tilbagekalder derfor den sag om den 92-årige mand, der bor alene i en bolig i Ålsgårde, som kommunen selv har sendt til Ankestyrelsen - efter at det kommunale boligvisitationsudvalg har givet to afslag på Einar Svend Flintrups ansøgning om en plejehjemsplads, selv om han er stort set blind, har alvorlige helbredsproblemer og efter eget udsagn føler stor ensomhed og angst i dagligdagen.

Snarest muligt

Til familien Flintrups advokat har kommunen skrevet, at "du oplyser, at forholdet nu er, at Einar Flintrup har fået det både fysisk og psykisk værre. På den baggrund tilbagekalder Forebyggelse og Visitation fremsendte sag til Ankestyrelsen. Og planlægger snarest muligt en ny genvurdering af sagen."

Margrethe Kusk Pedersen, leder af Kommunens Center for Sundhed og Omsorg, har tidligere forklaret til Helsingør Dagblad, at hun ikke kan udtale sig konkret om Flintrup-sagen, men "jeg kan sige, at nogle gange forandrer en borgers situation sig jo. Det kan gå i begge retninger. Man kan blive mere selvhjulpen eller det modsatte. Og man er altid velkommen til at få sagen oplyst påny!"

Nu melder kommunen sig selv på banen og tilbyder en ny vurdering - på baggrund af oplysningerne om, at den 92-årige borgere har fået det værre.

Glad på Einars vegne

Tidligere har Helsingør Kommune pointeret, at det dobbelte afslag er fuldt ud i overensstemmelse med de kriterier, som kommunen har for visitering til plejehjem.

- Jeg er glad på min fars vegne. Nu får vi pillet sagen ud af Ankestyrelsen, som er en syltekrukke, siger Jan Flintrup, Einar Svend Flintrups søn.

Sagen har ført til, at ældreminister Thyra Frank er gået ind i sagen og kan ende i et samråd. Sagen blev beskrevet i Helsingør Dagblad mandag.

Danmarks befolkning

En video med Einar Svend Flintrup på Helsingør Dagblad Facebook-side er blevet set cirka 200.000 gange siden søndag eftermiddag og har været medvirkende til en regulær mediestorm. Og videoen og Helsingør Dagblad-artiklerne var også startskuddet til de seneste dages intense politiske debat om niveauet for ældreplejen i Danmark.

Jan Flintrup, det er jo ikke sikkert, at genvurderingen betyder, at Einar Svend Flintrup kommer på plejehjem?

- Nej, men hvis hele Danmarks befolkning mener, at min far er klar til plejehjem, og alle ved selvsyn kan se, hvordan han har det, så går jeg ud fra, at det kan visitator også se, siger Jan Flintrup.

Behov og belæg

Venstre-byrådsmedlem Mette Lene Jensen, formand for Helsingør Byråds udvalg for omsorg og sundhed, erklærer, at det er godt, at Helsingør Kommune nu på eget initiativ efter meldingen om en forværring af Einar Svend Flintrups tilstand er gået ind i sagen.

- Det er fint, at vi revurderer den slags sager. Det skal vi gøre, når der er behov og belæg for det. Det er der i dette tilfælde, vurderes det, så også her følger vi reglerne. Og ingen ønsker jo, at ældre mennesker har det skidt. Det er ikke derfor, at vi som kommune laver reglerne, siger politikeren.

Mette Lene Jensen vil ikke gætte på, om Einar Svend Flintrup kommer på plejehjem i denne omgang. Det vil hun overlade til det kommunale fagpersonale at vurdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce