Annonce
Nordsjælland

Kommunen bugner af tilbud til børn i sommerferien

Der er masser af aktiviteter for børn i sommerferien. Kommunen har modtaget 2,2 millioner kroner ekstra fra staten for at kunne stable særlig mange tilbud på benene i år. Foto: Lars Johannessen.
Helsingør Kommune har fået tilsagn om 2,2 millioner kroner til sommerferie- og læringsaktiviteter og planlægningen af tilbud er godt i gang.
Annonce

Helsingør Kommune har fået tilsagn om 2,2 millioner kroner til sommerferie- og læringsaktiviteter. Pengene er øremærket til forenings-, kultur-, og skoleområdet der har arbejdet på fuld tryk for at supplere aktiviteterne i årets sommerferiekatalog, der er delt ud til alle skolebørn i kommunen.

Det betyder blandt andet at børn og unge kan se frem til vandaktiviteter på tre lokale strande, gratis entré på Øresundsakvariet, idrætsaktiviteter, værksteder på Ungdomsskolen og busture til natur og kultur for børn i SFO og klub.

Det er en stor opgave at lave et sommerferieprogram, der supplerer de sommerferieaktiviteter der allerede er arrangeret med kun få dage til sommerferien. Alligevel er lykkedes at få sammensat et program som rigtig mange børn og unge i Helsingør Kommune får glæde af, oplyser kommunens børnekonsulent Ida Wettendorf.

Elever og forældre kan finde info på AULA og se aktiviteter og links til tilmelding på www.sommerferiekataloget.dk

Annonce

Aktiviteter på strandene, fede idrætsaktiviteter og en ekstra uge i Multiparken

Svømmeklubberne er gået sammen om initiativet Open Water på strandene i Espergærde, Helsingør og Hornbæk, hvor der tirsdage og onsdage i uge 28, 29, 30 31 og 32 er mulighed for havsvømning, vandleg, at lære selv- og førstehjælp og en masse andet. Multiparken tilbyder ekstra løbehjulstræning og skating i uge 28. Kommunens idrætsforeningerne vil sommeren igennem afholde pop-up arrangementer, camps og spændende aktiviteter.

Annonce

Gratis på Øresundsakvariet

På Øresundsakvariet er der frem til uge 32 gratis adgang for lokale børn op til 17 år.  Her gælder det om at huske sygesikringsbeviset.

I boligområderne Nordvest/Kingosvej, Vapnagård og Nøjsomhed, kan man opleve familiecirkusset Cirkus Panik, der kommer forbi med et spektakulært cirkusoptog. Det sker 10/7, 24/7 og 3/8.

I Børnenes Hus i Fiolgade vil der sommeren igennem være udendørsaktiviteter for børn i alle aldre og deres familier.

Annonce

Kultur til SFO-, dagtilbuds- og klubområdet

Gennem sommerferien får SFOerne besøg af lærerstuderende fra Metropol, der laver aktiviteter med fokus på leg og læsning og præsenterer bibliotekskampagnen Sommerbogen. Den lokale historiefortæller André Andersen og undervisere fra Billedskolen kommer på besøg med gode historier og kreative værksteder, og børnene kommer på busture ud af huset til aktiviteter på Naturcenter Nyruphus, Øresundsakvariet, Toldkammeret, Teknisk Museum, Flynderupgård og Værftsmuseet.

Herudover spiller professionelle orkestre koncerter i udvalgte skolegårde og på legepladser i alle kommunens dagtilbud. Som en udvidet del af Passage-festivalen, får alle dagtilbud også besøg af en teatertrup.

Tilsammen er der arrangeret ca. 150 forskellige aktiviteter over hele kommunen.

Annonce

Ungdomsskolen, pop-up aktiviteter og fokus på faglighed

På Ungdomsskolen er der en klatretur på programmet og aktiviteter for unge og med unge mellem 15-25 år.

Der er også sat penge af til initiativer, der foregår efter sommerferien. Det drejer sig blandt andet. om aktiviteter på folkeskolerne, aktiviteter på Musikskolen, Billedskolen og pop-up aktiviteter på foreningsområdet, oplyser børnekonsulent Ida Wettendorf.

Børn og unge kan trygt deltage i både nye og ”gamle” aktiviteter. Alle foreninger og kulturinstitutioner overholder sammen med deltagerne alle COVID-19 retningslinjer.

Fakta

Helsingør Kommune har modtaget 2,2 mio. kr. til afholdelse af sommerferieaktiviteter.

Aktiviteterne skal falde inden for følgende formål:

De skal bidrage til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle af eleverne som følge af skolelukningen.

De skal understøtte et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på elevernes deltagelse i fællesskaber samt understøtte elevernes interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

Begge dele vil kunne understøtte et kriminalpræventivt sigte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce