Annonce
Helsingør

Kongelig gave: Marcus og Emma er klar næste gang Margrethe kommer på besøg

Emma Rueløkke og Marcus Bigum fik en kongelig gave, og blev lovet at de kan hilse på majestæten næste gang hun kommer til Helsingør. Foto: Lars Johannessen
Der venter Emma Rueløkke og Marcus Bigum en kongelig oplevelse, selv om de torsdag blev snydt for den.
Annonce

HELSINGØR: Egentlig skulle Marcus Bigum for Tikøb Skole og Emma Rueløkke fra Skolen ved Gurrevej have været i audiens hos Dronning Margrethe.

De to havde leveret Helsingør Kommunes tegning til Dronningen i anledning af hendes 80-års fødselsdag. Tilsvarende tegninger blev afleveret af børn fra 97 andre kommuner gjort, og det var meningen, at alle de 196 børn, der afleverede tegningerne, skulle have fået en gave personligt fra dronningen.

Den plan ændrede coronavirussen dog på, så i stedet var det kun 10 børn fra fem kommuner, der fik lov til personligt at møde majestæten og få deres gave.

Annonce

I første række næste gang

Børnene fra Helsingør Kommune var ikke blandt dem, der vandt lodtrækningen om at komme i audiens, så i stedet måtte Marcus og Emma nøjes med en tur til rådhuset, hvor borgmester Benedikte Kiær med borgmesterkæden om halsen overrakte gaverne på dronningens vegne.

Næste gang kongeskibet kommer til Helsingør, så får Emma og Marcus lov til at hilse på Dronning Margrethe, lovede borgmester Bendikte Kiær. Foto: Lars Johannessen

Borgmesteren forstod godt, at Emma og Marcus var lidt skuffede over ikke at få lov til at møde dronningen. Hun kunne til gengæld love dem, at de får lov til at være med i første række næste gang Dannebrog lægger til kaj i Helsingør. Måske som blomsterpige og dreng, eller måske får den ene af dem lov til give dronningen et særligt Helsingør-puslespil.

Selv om de ikke fik mødt dronningen, var det alligevel en særlig dag for både Marcus og Emma. De fik begge hver en blyant med en dronningkrone ovenpå og et særligt krus med et guldbelagt monogram for Margrethe på. En ganske særlig gave, som kun de og de øvrige 194 børn fra de andre kommuner har, fastslog Benedikte Kiær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce