Annonce
Helsingør

Konservative har valgholdet klar: Kiær, Krogstrup og de andre

31. august 2020: Byrådsmøde i Helsingør Byråd. Pga corona restriktioner var byrådssalen møbleret om. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Partiledelsen går efter nye mandater til byrådsvalget
Annonce

HELSINGØR: Med blandt andre borgmester Benedikte Kiær, folketingsmedlem Birgitte Bergman og nu også integrationsrådets formand Carol Krogstrup er der talrige markante Helsingør-kvinder på De Konservatives opstillingsliste til kommunalvalget i november. Partiet har ni mandater i byrådet, men ledelsen håber på flere.

Det håb fik fornyet energi ved en meningsmåling forleden, hvor De Konservative på landsplan står til en fordobling sammenlignet med valget i 2019 – en udvikling fra 12 til 24 mandater i Folketinget, som vil give De Konservative en position som Danmarks største borgerlige parti for første gang i årtier.

- Ja, vi holdt næsten en fest i bestyrelsen, da den måling kom, for vi er meget, meget glade for det konservative resultat. I Søren Pape har vi en stærk formand, der opfører sig pænt og kører partiet på en god, gammeldags og ordentlig måde. Vi har vundet på, at der ikke er alt mulig fnidder i baglandet, siger Ingelise Søderlund, formand for De Konservative i Helsingør.

Annonce

Hver tredje stemme

Normalt siger valgeksperter, at fremgang på landsplan også slår delvist igennem ved kommunalvalget.  I Helsingør er De Konservative dog allerede langt større end de knap 14 procent, som landsplan-meningsmålingen giver dem.

32,8 procent af stemmerne i Helsingør fik borgmester Kiær og konservativt kompagni ved kommunalvalget i 2017. Den vælger-opbakning gav ni mandater og sikrede, at Benedikte Kiær fik fire år mere som borgmester. Nu satser Søderlund på, at vælgerne sætter endnu flere krydser ved C.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kan øge antallet af konservative i byrådet. Vi vil gerne have flere. Hvor mange er svært at sige. Men med den stærke liste, som vi har, tror jeg på 11 mandater, siger Ingelise Søderlund.


Vi holdt næsten en fest i bestyrelsen, da den måling kom

Ingelise Søderlund, Helsingør-formand


Annonce

To trækker sig

Der vil sandsynligvis komme nye konservative politikere i byrådet ved valget den 16. november. To af de nuværende ni byrødder har nemlig allerede nu meddelt, at de ikke genopstiller – Lisbeth Læssøe og Mamet Naghdiani.

Til gengæld er der nye folk opstillede - eksempelvis Birgitte Bergman, der kom i Folketinget ved 2019-valget, og Carol Krogstrup.

Her er den foreløbige opstillingsliste fra De Konservative. Der er angiveligt flere navne på vej på listen, og den endelige liste er ikke klar:

 1. Benedikte Kiær
 2. Jens Bertram
 3. Michael Mathiesen
 4. Birgitte Bergman
 5. Janus Kyhl
 6. Michael Lagoni
 7. Arne Thorvald Zeitzen
 8. Kristina Kongsted
 9. Thomas Kok
 10. Gert Dyekjær
 11. Birgitte Milling
 12. Claus Birkelyng
 13. Carol Krogstrup
 14. Tom Pedersen
 15. Olav Berntsen
 16. Henrik Malmgren
 17. Helle Plaugman Gramkow
 18. Henrik Carmel
 19. Per E. Thomsen
 20. Per Tærsbøl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Taget på fersk gerning: Tre anholdt for tyveri mod varebiler

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Helsingør For abonnenter

Her er hundelufteren fra politiets billeder: - Jeg vil kunne genkende gerningsmanden i dag

Annonce