Annonce
Læserbrev

Konspirationen mod Grønlands venstrefløj

 (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Debat:  Stærke kræfter konspirerede mod venstrefløjen i Grønland. Få dage før det grønlandske valg i april startede TV2 en ondsindet kampagne mod Mute B. Egede, som er formand for SF’s søsterparti Inuit Ataqatigiit, IA.

Det er en skandale, som slet ikke har fået den omtale i medierne, som den burde. Ekstra Bladet og Berlingske prøver på bedste vis, men hvor er alle andre?

Fuldstændigt grundløse beskyldninger om at have varetaget personlige økonomiske interesser gennem politiske beslutninger var designet til at påvirke valget i Grønland. Målet var tydeligvis at skade venstrefløjen og forhindre en ny progressiv regering. Der er ingen tvivl om, at det kostede IA stemmer, men på trods af det, er Mute B Egede i dag regeringsleder i Grønland.

Annonce

Mon den undergravende kampagne var opfundet af TV2? Eller hvem er de virkelige bagmænd?
Sagen skal undersøges til bunds, og de politiske og økonomiske interesser som konspirerede mod venstrefløjen skal frem i lyset.

Mute B Egede foreslår en advokatundersøgelse, og jeg mener, at Danmark skal tilbyde alle nødvendige ressourcer til Grønland. Det kan være juridisk ekspertise og politimæssig efterforskning, herunder eventuel hjælp fra efterretningstjenesterne. Var det politiske modstandere, økonomiske interesser i erhvervslivet, eller en kombination?


Fungerer TV2 med en kommandostruktur, hvor både chefer og journalister slår den kritiske sans fra? Jeg går ud fra at storvasken kun lige er begyndt


Vi anklager ofte Kina og Rusland for at stå bag misinformation for at destabilisere vestlige demokratier. Deres målrettede løgne og forvrængninger skal skabe utryghed, usikkerhed og mistillid til myndigheder og selve demokratiet. Alt tyder på, at de desuden forsøger at påvirke udfaldet af valg i vestlige lande. Det tager vi med god grund særdeles alvorligt. Intet tyder på, at disse to lande har noget med den aktuelle sag i Grønland at gøre, men misinformation, destabilisering af demokratiet og forsøg på at påvirke valg, skal tages lige så alvorligt.

Hårdt presset erkendte TV 2 sin uærlige rolle i kampagnen, og redaktør Ulla Østergård har forladt stationen. Men sagen stopper forhåbentlig ikke her. Fungerer TV2 med en kommandostruktur, hvor både chefer og journalister slår den kritiske sans fra? Jeg går ud fra at storvasken kun lige er begyndt. Mere påtrængende er arbejdet med at afdække, hvem der trak i trådende for at undgå en ny grønlandsk regering.

Med et progressiv program for natur og miljø ville fremtiden blive uden minedrift i Kvanefjeldet i Sydgrønland. En venstreorienteret regering med røde og grønne ambitioner skal ikke tackles af lyssky politiske og økonomiske interesser. Sagen drejer sig også om forholdet mellem vore to lande, Grønland og Danmark.

Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Lykkelig Benedikte Kiær: - Jeg er meget glad og meget stolt

Helsingør For abonnenter

Til grin i kold corona-kø: Derfor afviste testcenter de ventende

Sport

Bliver i bunden efter nederlag: - Vi har ikke tid til at ærgre os

Sport For abonnenter

Analyse: Derfor er FC Helsingør julemestre i 1. division

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Helsingør For abonnenter

Beboere i omstridt nabolag ånder lettet op efter fjernet ghettostempel: 'Vores rygte har taget skade'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Danmark

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Sport

Se her, Helsingør: Det betaler Fredericia for et lynbygget Superliga-stadion

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Helsingør

Alle gode gange tre for Kiær: Konservativ borgmester fik kæden om halsen igen

Helsingør For abonnenter

76-årige Svend med sklerose føler sig svigtet af hjemmeplejen: - De bryder i gråd i mit hjem

Helsingør

Maria Montell skældte ud på vaccinemodstandere: Så fik hun over 2000 kommentarer

Annonce