Annonce
Læserbrev

Konspirationen mod Grønlands venstrefløj

 (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Debat:  Stærke kræfter konspirerede mod venstrefløjen i Grønland. Få dage før det grønlandske valg i april startede TV2 en ondsindet kampagne mod Mute B. Egede, som er formand for SF’s søsterparti Inuit Ataqatigiit, IA.

Det er en skandale, som slet ikke har fået den omtale i medierne, som den burde. Ekstra Bladet og Berlingske prøver på bedste vis, men hvor er alle andre?

Fuldstændigt grundløse beskyldninger om at have varetaget personlige økonomiske interesser gennem politiske beslutninger var designet til at påvirke valget i Grønland. Målet var tydeligvis at skade venstrefløjen og forhindre en ny progressiv regering. Der er ingen tvivl om, at det kostede IA stemmer, men på trods af det, er Mute B Egede i dag regeringsleder i Grønland.

Annonce

Mon den undergravende kampagne var opfundet af TV2? Eller hvem er de virkelige bagmænd?
Sagen skal undersøges til bunds, og de politiske og økonomiske interesser som konspirerede mod venstrefløjen skal frem i lyset.

Mute B Egede foreslår en advokatundersøgelse, og jeg mener, at Danmark skal tilbyde alle nødvendige ressourcer til Grønland. Det kan være juridisk ekspertise og politimæssig efterforskning, herunder eventuel hjælp fra efterretningstjenesterne. Var det politiske modstandere, økonomiske interesser i erhvervslivet, eller en kombination?


Fungerer TV2 med en kommandostruktur, hvor både chefer og journalister slår den kritiske sans fra? Jeg går ud fra at storvasken kun lige er begyndt


Vi anklager ofte Kina og Rusland for at stå bag misinformation for at destabilisere vestlige demokratier. Deres målrettede løgne og forvrængninger skal skabe utryghed, usikkerhed og mistillid til myndigheder og selve demokratiet. Alt tyder på, at de desuden forsøger at påvirke udfaldet af valg i vestlige lande. Det tager vi med god grund særdeles alvorligt. Intet tyder på, at disse to lande har noget med den aktuelle sag i Grønland at gøre, men misinformation, destabilisering af demokratiet og forsøg på at påvirke valg, skal tages lige så alvorligt.

Hårdt presset erkendte TV 2 sin uærlige rolle i kampagnen, og redaktør Ulla Østergård har forladt stationen. Men sagen stopper forhåbentlig ikke her. Fungerer TV2 med en kommandostruktur, hvor både chefer og journalister slår den kritiske sans fra? Jeg går ud fra at storvasken kun lige er begyndt. Mere påtrængende er arbejdet med at afdække, hvem der trak i trådende for at undgå en ny grønlandsk regering.

Med et progressiv program for natur og miljø ville fremtiden blive uden minedrift i Kvanefjeldet i Sydgrønland. En venstreorienteret regering med røde og grønne ambitioner skal ikke tackles af lyssky politiske og økonomiske interesser. Sagen drejer sig også om forholdet mellem vore to lande, Grønland og Danmark.

Annonce
Annonce
Helsingør

Hooligans hærger gaderne efter FC Helsingørs kampe: - De er høje på stoffer og dyrker en voldskultur

Helsingør For abonnenter

Frederikke blev økonomisk værge for sin mor som 22-årig: - Jeg glemmer nogle gange, hvordan min mor var før sygdommen

Helsingør

Drengene fra Vapnagård laver opfindelse 15 år for tidligt: Nu vinder de helt særlig pris

Erhverv

Årligt kræmmermarked oplever store udfordringer trods rekord-lørdag: - Vi bløder for fuld smadder

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Erhverv For abonnenter

Lovændring rev benene væk under livsværk: Nu følger Pernille drømmen og åbner delikat butik i hjertet af Helsingør

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Helsingør

Efter tre måneder får Andreas et møde med Kiær: Derfor er hun den, han allerhelst vil mødes med

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Helsingør

Verdens bedste sosu'er: Personalet på Montebello

Helsingør For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Helsingør: Villa solgt for over 10 millioner

Helsingør

Over 10.000 familier har bedt om hjælp: Mai og Rebekka håber at komme på ferie i år

Annonce