Annonce
Helsingør

Konventum får pris for social indsats: "Vi er vanvittig stolte"

Konference- og kursuscenter Konventum har fået Helsingør Kommunes sociale beskæftigelsespris med den begrundelse, at det er en virksomhed, der "udviser en villighed, ud over det almindelige, til at indsluse ledige borgere i virksomheden".  Foto: Lars Johannessen fotolars@hdnet.dk

Konference- og kursuscentret Konventum har fået Helsingør Kommunes sociale beskæftigelsespris.

Helsingør: - Det betyder rigtig, rigtig meget for os at få den pris.

Sådan lyder det begejstret fra Birgit Nørgaard, der er administrerende direktør for Konventum.

Helsingør Kommune har netop afsløret vinderen af Den Sociale Beskæftigelsespris, og i år gik prisen til kursus- og konferencecentret Konventum.

Annonce

Prisen gives hvert år til en virksomhed, som har udvist et særligt ansvar inden for beskæftigelse, for eksempel ved at ansætte medarbejdere på særlige vilkår, tænke nyt i forhold til at få mennesker i arbejde eller andet, som gavner beskæftigelsen i kommunen.

- Vi er vanvittig stolte over, at vi får denne her anerkendelse. For en virksomhed som os er det altafgørende at tage et ansvar i nærmiljøet, siger Birgit Nørgaard til Helsingør Dagblad.

Den Sociale Beskæftigelsespris blev uddelt af formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget Marlene Harpsøe mandag eftermiddag forud for byrådsmødet.

Kommunen har især lagt vægt på, at Konventum er en virksomhed, der "fortsætter med at udvise en villighed, ud over det almindelige, til at indsluse ledige borgere i virksomheden."

- Konventum er en virksomhed, som vi altid kan regne med. De har flere år i træk være gode til at ansætte nogle af de mennesker, der har været ledige i Helsingør Kommune. Og så ser de det som en styrke, at folk er forskellige, siger Marlene Harpsøe, der er formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Viser socialt ansvar

Hun slår fast, at kommunen er "utrolig taknemmelig for, at der er virksomheder som Konventum, der gerne vil være med til at støtte op om det sociale beskæftigelsesarbejde".

- Det er smaddergodt, at vi har en lang række virksomheder, der viser et socialt ansvar. De er med til at sikre, at de ledige i kommunen enten kan komme i praktik eller i ordinært arbejde, siger Marlene Harpsøe.

Konventum har blandt samarbejdet med kommunens jobcenter omkring ansættelse af flygtninge, og gennem opkvalificerende praktikforløb og sprogtræning er flere blevet ansat i ordinære stillinger - især inden for housekeeping.

Også inden for køkken- og restaurantområdet har Konventum etableret praktik og løntilskud, hvilket har ført til længerevarende ansættelser.

I kommunens begrundelse for valget af Konventum som prismodtager fremgår det også, at virksomheden "gentagne gange og kontinuerligt har bevist, at et samarbejde med jobcentret kan føre til, at virksomheden kan rekruttere de medarbejdere, de har brug for, samtidig med at de hjælper ledige i arbejde."

Derudover er der lagt vægt på, at "Konventum ikke begrænser sig til en bestemt målgruppe i Jobcentret. De viser villighed til at indsluse alle slags mennesker og ser mangfoldighed som en styrke".

- I og med at vi er et hotel, er vi også en international virksomhed. Derfor er det naturligt for os, at vi afspejler noget internationalt i vores personale-sammensætning. Noget andet er, at vi er i en branche, som har udfordringer med at finde arbejdskraft, så derfor er vi åbne over for en bredere gruppe borgere, end man ellers er, siger Birgit Nørgaard.

Prisen består af et kunstværk af virksomheden Egeværk, som etablerer sig i Helsingør Kommune fra marts 2020, samt et diplom og et tilskud til afholdelse af et socialt arrangement i virksomheden.

Fakta

 • Fakta: Den Sociale Beskæftigelsespris

 • Helsingør Kommune uddeler hvert år en en pris til en virksomhed, som har udvist et særligt ansvar inden for beskæftigelse, for eksempel ved at ansætte medarbejdere på særlige vilkår, tænke nyt i forhold til at få mennesker i arbejde eller andet, som gavner beskæftigelsen i kommunen.

 • Kriterier for at blive indstillet til prisen er følgende:

 • - Virksomheden skal ligge i Helsingør Kommune

 • - Der ansættes medarbejdere på særlige vilkår, elever, ledige, flygtninge, udsatte unge, oprettes praktikpladser eller på anden måde bidrages til løsning af beskæftigelsesindsatsen

 • - Der efteruddannes ansatte og eventuelt benyttes jobrotation

 • - Virksomheden har vækst og fremgang

 • - Virksomheden har betydning for Helsingør Kommune og / eller lokalområdet

 • - Arbejdsmiljøreglerne overholdes

 • - Der er et samarbejde med Helsingør Kommunes job- og virksomhedskonsulenter og at virksomheden eventuelt har status som SAGA Nord Virksomhed.

 • De øvrige nominerede:

 • Følgende virksomheder var - udover vinderen Konventum - nomineret til Den Sociale Beskæftigelsespris 2020:

 • Chaplin

 • 7-Eleven Helsingør Station

 • Boligselskabet Nordkysten

 • Helsingør Vandrehjem og Camping

 • Renell

 • Grønnehave

 • Falkenberg

 • RetNemt

 • Marienlyst

 • A-round

 • Føtex, Helsingør

Annonce
Hornbæk For abonnenter

Sandra lader ukrudtet vokse vildt: Vi skal simpelthen stoppe med at slå hinanden i hovedet med, hvordan vores haver ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Vitaminindsprøjtning efter corona: Sådan vil 58 foreninger rejse sig

Helsingør For abonnenter

Politikere efter kritik af kommunens behandling af sårbare: Sådan vil vi løse problemerne

Debat

Klumme: To stik betalt af skatten

Sport

Kom med på det eneste wildcard: 17-årige Olivia imponerede ved EM i golf

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Helsingør

Unge holdt højlydt fest på skole

Helsingør For abonnenter

827 boliger i kommunen har stået tomme i mere end tre måneder - men ingen ved hvorfor

Helsingør

Brødrene har arbejdet sammen i 30 år: Der findes ikke noget lignende i hele kommunen

Nordsjælland

To borgere holdt 37-årig tilbage: Havde stjålet breezers i Netto

Debat For abonnenter

Byggebøvl og -forsinkelser: Kommunen har ikke udvist rettidig omhu

Hornbæk

Efter seks måneder: Komiker har solgt kæmpe-villa i Hornbæk

Annonce