Annonce
Helsingør

Kræft: Syv faresignaler du ikke må ignore

Pas på din far: Mind ham om at tage symptomer på kræft alvorligt.

Gå til lægen i tide, råder Kræftens Bekæmpelse i ny kampagne.

Annonce

Helsingør: Hver dag er der i gennemsnit 22 danske mænd, der dør af kræft. Næsten 20.000 mænd får kræft hvert år, og mere end 8.000 af dem dør. Det er den barske baggrund for, at Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med fars dag sætter fokus på mænd og på de syv tegn, der kan være symptomer på kræft.

Det allervigtigste er faktisk en klassiker, at man går til lægen, hvis der er tegn på, at noget er galt. Det er mænd notorisk kendte for ikke at være gode til, men her kan det være en dødbringende skødessynd.

- Alt for mange mænd overser vigtige symptomer på kræft og kommer for sent til lægen – og det kan koste liv. Kun en tredjedel af danske mænd synes, at de har et godt kendskab til symptomer på kræft. Derfor er det vigtigt, at mange flere mænd bliver mere fortrolige med tegnene, så de kan genkende dem på egen krop og søge læge i tide. For 85 pct. af alle kræfttilfælde opdages ved henvendelse til egen læge med et symptom. Det er alvorligt, at mange mænd ikke ved, hvilke tegn de bør være opmærksomme på. For så er der en stor risiko for, at de ikke kommer til lægen i tide. Jo hurtigere man kommer til lægen, desto større er sandsynligheden for, at man bliver helbredt for kræft. Så det er altafgørende, at flere mænd kender og reagerer på disse tegn, siger Janne Bigaard, der er overlæge hos Kræftens Bekæmpelse.

Annonce

Red din fars dag

I anledning af fars dag den 5. juni opfordrer Kræftens Bekæmpelse til, at voksne børn bruger dagen til at passe på deres fædre ved at minde fædrene om at være opmærksomme på symptomer på kræft og gå til lægen, hvis de oplever et af dem.

- Mænd lytter til deres børn. Og en opfordring fra ens voksne børn til at kontakte sin læge kan have stor effekt. Brug derfor fars dag den 5. juni som en anledning til at give fædre et kærligt puf til lægen, hvis de oplever et af det 7 tegn – fordi vi gerne vil beholde dem, siger Janne Bigaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce