Annonce
Helsingør

Kræver redegørelse efter stribevis af opsigelser: - Vi kan ikke have en arbejdsplads, som gør folk syge

Flere ansatte i Helsingør Kommunes ældrepleje har i de seneste måneder sagt op på grund af dårlige arbejdsvilkår. Foto: Lars Johannessen
De mange sager om social- og sundhedsmedarbejdere i hjemmeplejen, som har sagt op på grund af dårligt arbejdsmiljø, får byrådsmedlem Claus Christoffersen til at bede om en orientering fra administrationen.

Et forrået og stressende arbejdsmiljø, som gør de ansatte syge. En ledelse, der ikke lytter til medarbejderne. Og en kultur, hvor man taler grimt til hinanden.

Sådan lyder den hårde kritik fra en stribe af social- og sundhedsmedarbejdere i Helsingør Kommunes hjemmepleje, som har valgt at sige op på grund af det dårlige arbejdsmiljø.

- Nu er det nok. Der er ingen omsorg for de ansatte, og der er mange, som går ned med stress. Man presser folk i en grad, så de ikke kan løse deres arbejdsopgaver, lød det eksempelvis fra en tidligere ansat, som for kort tid siden lagde sin opsigelse på bordet efter hele 26 år i Helsingør Kommunes hjemmepleje.

Annonce


Når vi har medarbejdere, som stiller sig frem i fuld offentlighed og siger, at de får det dårligt af at gå på arbejde, så skal man selvfølgelig tage det alvorligt.

Claus Christoffersen


De mange sager, som Helsingør Dagblad har beskrevet, får nu byrådspolitiker Claus Christoffersen til at kræve en redegørelse fra administrationen.

- Når vi har medarbejdere, som stiller sig frem i fuld offentlighed og siger, at de får det dårligt af at gå på arbejde, så skal man selvfølgelig tage det alvorligt. Vi kan ikke have en arbejdsplads, som gør folk syge, siger Claus Christoffersen.

- Derfor vil jeg bede administrationen om at komme med en orientering til Økonomiudvalget om, hvordan vi kan komme videre ud fra de sager, man har kendskab til, tilføjer Claus Christoffersen, der er medlem af Byrådet og Økonomiudvalget for Socialdemokratiet.

- Når vi har medarbejdere, som stiller sig frem i fuld offentlighed og siger, at de får det dårligt af at gå på arbejde, så skal man selvfølgelig tage det alvorligt, siger byrådsmedlem Claus Christoffersen. Foto: Lars Johannessen

Han slår fast, at det handler om “en af de vigtigste sektorer i den kommunale velfærd”:

- I en lang periode har vi været gennem en proces, hvor vi har haft det som en ambition at skabe den bedste hjemmepleje, som man kan få, og hvor vi har været i gang med en organisationsændring, som selvfølgelig har givet turbulens. Der har været en positiv udvikling i form af, at man har nedbragt antallet af ubesatte stillinger, men nu må vi ikke miste det momentum, siger Claus Christoffersen.

‘Vi skal lære af erfaringerne’

Kommunen er “nødt til at spørge sig selv, om der er noget, der kan gøres anderledes”, tilføjer han.

- Ambitionen er at få den bedste hjemmepleje med det bedste arbejdsmiljø. Derfor skal vi lære af de erfaringer, der nu kommer frem, og sætte målrettet ind der, hvor det halter.

Denise Jensen, der er blandt de social- og sundhedsmedarbejdere, som har valgt at stå frem, vil meget gerne stille sig til rådighed for kommunen i forhold til at pege på konkrete problemer, som der kan arbejdes med, siger hun til Helsingør Dagblad.

- Når man skal løse de her problemer, er det enormt vigtigt, at man lytter til medarbejderne, for det er dem, der står midt i alle de her udfordringer. Det gør ledelsen og administrationen jo ikke, siger Denise Jensen til Helsingør Dagblad.

- Når man skal løse de her problemer, er det enormt vigtigt, at man lytter til medarbejderne, for det er dem, der står midt i alle de her udfordringer. Det gør ledelsen og administrationen jo ikke, siger Denise Jensen.

Helsingør Dagblad har tidligere talt med Anne E. Ronne, der overtog ledelsen af Helsingørs hjemmepleje, efter Rikke Bundgaard stoppede i sommer sidste år. Hun har peget på, at det i høj grad er omorganiseringen af hjemmeplejen - da man gik fra otte distrikter tilén fælles hjemmepleje for et par år siden - der har medført udfordringerne.

- Ingen skal have det på den måde, som de beskriver,så derfor vil jeg være meget lydhør over for kritikken, og jeg vil gå tilbage og undersøge, hvad vi kan gøre ved det i samarbejde med medarbejderrepræsentanter og ledere, sagde Anne E. Ronne.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kæmpe virksomhed fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som ikke kan betale husleje

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Debat

Debat: Alt fungerede perfekt, da jeg skulle have mit tredje stik

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Annonce