Annonce
Helsingør

Krav til socialdemokratisk borgmesterkandidat: Vis nu, at du er rød

Jan Ryberg fra Lokaldemokratiet vil have Socialdemokratiets leder Claus Christoffersen til at fremlægge et budgetforslag for venstrefløjen. Foto: Lars Johannessen.
Lokaldemokratiet vil have Claus Christoffersen til at udnytte et rødt flertal. Det flertal findes ikke, forklarer han.

HELSINGØR: I den konservative Benedikte Kiærs ferie, som snart er slut, er det Socialdemokratiets borgmesterkandidat til 2021-valget Claus Christoffersen, der er fungerende borgmester i Helsingør. Lokaldemokratiets Jan Ryberg mener, at Christoffersen skal bruge de sidste timer på borgmesterkontoret rigtigt.

- Han skal da ikke sidde og trille tommelfingre, så jeg vil indtrængende opfordre ham til at lave et rødt budgetforslag for næste år, som kan blive vedtaget af de røde partier i byrådet. Claus er spidskandidat for Socialdemokratiet, det største parti på venstrefløjen. Det må være hans opgave at komme med et rødt budget, som de røde partier kan bakke op om i stedet for, at han bare sidder på skødet af Benedikte Kiær, siger Jan Ryberg.

Kan ikke se forskel

Ifølge politikeren fra Lokaldemokratiet er der et rødt flertal i Helsingør Byråd - en vurdering, der dog kræver, at enten De Radikale eller Dansk Folkeparti regnes med til venstrefløjen.

- Jeg bakker gerne op om Claus Christoffersen som borgmester ved valget. Men han skal vise, at han er rød. Jeg vil se et budget og en handlingsplan for fremtiden fra Socialdemokratiet, som viser forskellen mellem Claus og Benedikte Kiær. Lige nu kan ingen se forskel, konstaterer Jan Ryberg.


Helsingør har brug for et rødt flertal og en rød borgmester.

Jan Ryberg, Lokaldemokraterne


Krav om et rødt budget fra lokaldemokraten tager Claus Christoffersen roligt. Han anerkender nemlig ikke Rybergs udgangspunkt.

-Naturligvis vil jeg også gerne have et rødt budget. Og jeg vil også gerne have et skifte på borgmesterposten ved valget. Men virkeligheden er bare, at der ikke er et rødt flertal i Helsingør, for så havde vi jo haft en socialdemokratisk borgmester allerede efter sidste valg, konstaterer Claus Christoffersen.

Claus Christoffersen - for tiden med plads på borgmesterkontoret - afviser, at der er et rødt flertal i Helsingør Byråd. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Kiær for bordenden

Den socialdemokratiske leder påpeger, at i den eksisterende politiske situation må hans parti diskutere budgetter med Benedikte Kiær siddende for bordenden af forhandlingsbordet.

- Vi fremlægger egne mærkesager og ønsker til budgetterne og tager afsæt i vores værdier med fokus på velfærd og får trukket tingene i den retning. Når der ikke er et rødt flertal, så giver det sig selv, at vi må samarbejde hen over midten, siger Claus Christoffersen.

Men hvorfor går du ikke offensivt ud og bejler til De Radikale og Dansk Folkeparti for at skaffe et rødt flertal for eksempel til de kommende budgetforhandlinger, spørger Helsingør Dagblad.

- Fra Socialdemokratiets side vil vi gerne tale med alle. Men det skal foregå ved forhandlingsbordet. Vi har kun otte mandater ud af byrådets 25, og igen, vi må bare konstatere, at der ikke er rødt flertal, vi har ikke en rød borgmester, forklarer Claus Christoffersen.

De 25 byrådsmandater

Der er 25 mandater i Helsingør Byråd. De er fordelt på denne måde:

  • Dansk Folkeparti: 2
  • Venstre: 1
  • De Konservative: 9
  • De Radikale: 1
  • Socialdemokratiet: 8
  • Lokaldemokraterne: 1
  • SF: 1
  • Enhedslisten: 2
Annonce

Kun nedskæringer

Jan Ryberg afviser, at Helsingør og borgerne har brug for det brede samarbejde hen over midten om blandt andet budgetter, som Socialdemokratiet ofte har søgt i de mange år med konservative borgmestre i kommunen.

- Nej, Helsingør har brug for et rødt flertal og en rød borgmester. Der har været konservative borgmestre og så lige en periode Venstres Johannes Hecht-Nielsen siden 1994. Og det har bare handlet om nedskæringer det hele, lyder svaret fra lokaldemokraten.

Det er i november 2021, at det næste kommunalvalg finder sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce