Annonce
Nordsjælland

Kriseramt Dansk Folkeparti: - Vi er blevet for stuerene

- Jeg synes ikke, at Nye Borgerlige står skarpere på udlændingeområdet end os, siger Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti. Foto: Lars Johannessen
Helsingør-byrådspolitikerne Ib Kirkegaard og Marlene Harpsøe tror på Dansk Folkepartis ledelse og fremtid trods elendige meningsmålinger.
Annonce

HELSINGØR: Mange steder i landet er der medlemsuro og politikerflugt i Dansk Folkeparti i kølvandet på de historisk dårlige meningsmålinger, som partiet har fået på det seneste. Men ikke i Helsingør.

- 94. Og det har ikke rykket sig overhovedet.

Sådan svarer Torben Elleboe, når man spørger om Dansk Folkepartis medlemstal i Helsingør. Elleboe er formand for partiforeningen i Helsingør.

Mandag aften holdt foreningen generalforsamling. Den nuværende situation i partiet, som har to medlemmer i Helsingør Byråd, var dog ikke sat på dagsordenen som selvstændigt punkt.

Annonce

Ren optur

I en Epinion-måling forleden lå Dansk Folkeparti nede på 6,8 procent i vælgeropbakning - milevidt fra de godt 21 procent af stemmerne, som partiet fik ved folketingsvalget i 2015.


Det er en kvalitet i sig selv at provokere og få nogle beslutninger igennem den vej

Ib Kirkegaard, Dansk Folkeparti


Ved 2019-valget fik Dansk Folkeparti kun 8,7 procent af stemmerne. Nye Borgerlige med frontfigur Pernille Vermund har i nogle aktuelle meningsmålinger ligefrem overhalet DF.

- Jeg har været med i Dansk Folkeparti fra starten af. Det har været ren optur indtil sidste folketingsvalg. Og jeg vil blive og kæmpe i nedgangstiderne, siger Ib Kirkegaard, DF-byrådsmedlem.

Har tabt Helsingør-stemmer ved to valg

Ved kommunalvalget i november 2017 fik Dansk Folkeparti i Helsingør 9,2 procent af stemmerne - en mindre tilbagegang fra 2013-valget, som betød, at partiet mistede et mandat ud af deres tre i byrådet.

Ved samme valg fik nystartede Nye Borgerlige 2,3 procent af stemmerne.

Ved folketingsvalget i juni 2019 fik Dansk Folkeparti i Helsingør 8,1 procent af stemmerne - en tilbagegang på hele 12,9 procentpoint sammenlignet med valget i 2015.

Ved samme valg fik Nye Borgerlige 3,8 procent af stemmerne i Helsingør.

Annonce

Vil have klar besked

Fra mange sider er der kritik af partiformand Kristian Thulesen Dahl, men ikke fra Kirkegaard. Han glæder sig dog over, at tidligere partiformand Pia Kjærsgaard får en større rolle at spille.

- Jeg tror på, at Kristian og Pia kan føre DF tilbage. Men vi har været lidt længe om fornyelse. Vi har været for vævende på landsplan, og Dansk Folkepartis vælgere vil altså have klar besked om tingene. Det er derfor, at vi kæmper med Nye Borgerlige nu, for Vermund er, som vi var for år tilbage, siger Ib Kirkegaard.

Ib Kirkegaard vil kæmpe videre for Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard i front for partiet. Foto: Lars Johannessen

Helsingør-politikeren mener dog, at DF vil vinde den kamp - ved at vende tilbage til de gamle dyder.

- I starten var vi jo et protestparti. Vi er blevet for stuerene. Det er en kvalitet i sig selv at provokere og få nogle beslutninger igennem den vej, siger Ib Kirkegaard.

Annonce

Det går op og ned

Dansk Folkepartis andet byrådsmedlem er Marlene Harpsøe. Hun erkender, at meningsmålingerne ikke ser godt ud for tiden, men mener, at Thulesen Dahl er den rigtige formand.

- Ligesom i livet gør tingene jo op og ned. Min klare forventning er, at vi kommer op igen. Vi skal blive ved med at knokle en vis legemsdel ud af bukserne for partiet og Danmark. Der er stadig brug for Dansk Folkeparti. Jeg synes ikke, at Nye Borgerlige står skarpere på udlændingeområdet end os. De siger bare det samme, som vi altid har sagt, siger Harpsøe.

Hun påpeger, at Dansk Folkeparti har været afgørende for en lang række stramninger på udlændinge-området indført i den foregående valgperiode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Det bøjelige natursyn

Helsingør

Helsingør i top - Aarhus i bund: Her rammes flest og færrest ældre

Annonce