Annonce
Helsingør

Kritik af P-forhold på Nordhavnen: - Vi vil lytte til bådejerne

- Det er godt, at der er en gruppe af folk, der har sat sig sammen, og at de retter henvendelse. Det kigger vi på, og vi tager det alvorligt, siger Claus Christoffersen til Helsingør Dagblad. Foto: Lars Johannessen
Havnebestyrelsen vil se nærmere på parkerings-situationen i Nordhavn efter kritik fra bådejere.

HELSINGØR: Over 120 bådejere er gået sammen om en klage til bestyrelsen for Helsingør Havne.

Efter havnen i juni har indført P-kontrol og krav om parkering inden for afmærkede båse, er der alt for dårlige parkeringsforhold for bådejere, der betaler for at have en plads på havnen, lyder kritikken.

“At sejle er ofte forbundet med at medbringe udstyr, bådtrailere, proviant og gæster til og fra bådene, og blandt andet derfor er de nye tiltag ekstra problematiske, da det er umuligt at medbringe noget, så snart vejret er godt. Havnen er for alle, det synes vi, der har båd, også. Vi synes dog, at de cirka 800 bådpladser og de mere end 10 millioner kroner, som brugerne af Helsingør nordhavn bidrager med, retfærdiggør et parkeringshensyn til havnens betalende brugere, som går forud for gæster til Kronborg og Værftets madmarked mv.”, skriver bådejerne i klagen.

Annonce


Hvis der er indvendinger, så må vi i gang med at kigge på, om tingene kan gøres smartere

Claus Christoffersen


Claus Christoffersen, der er næstformand for havnebestyrelsen og vikarierende borgmester, mens Benedikte Kiær holder ferie, slår fast, at det er nødvendigt at "lytte og forholde sig til den kritik, som de mange bådejere kommer med".

- Det er godt, at der er en gruppe af folk, der har sat sig sammen, og at de retter henvendelse. Det kigger vi på, og vi tager det alvorligt, siger Claus Christoffersen til Helsingør Dagblad.

Han siger, at der skal findes en "balance, hvor der både er plads til bådejerne, som selvfølgelig skal kunne komme frem med deres udstyr, og de andre brugere af havnen".

- At man har en havn, som man forsøger at udnytte til flere forskellige formål, herunder også pladser til autocampere, er grundlæggende en fin ting. Men hvis der er indvendinger, så må vi i gang med at kigge på, om tingene kan gøres smartere, siger Claus Christoffersen fra Socialdemokratiet.

Foreslår at bygge et P-hus

Jan Ryberg, der er medlem af byrådet for Lokaldemokraterne og medejer af Værftets Madmarked, siger, at havnen “fortrinsvist bør være for havnens brugere”:

- Havnen skal ikke bruges som en parkeringsløsning for hverken Kronborg, Værftets Madmarked eller Kulturværftet. Det er blevet sådan, fordi byrådet ikke har været i stand til at finde en løsning på problemerne, siger han.

Ryberg foreslår derfor, at der bygges et parkeringshus på hjørnet af Allégade og Kronborgvej, hvor der i dag er parkeringsplads.

- Jeg elsker, at der er mange mennesker på Nordhavnen, men det er blevet stort kaos af biler. Derfor er løsningen at bygge et parkeringshus, siger Jan Ryberg.

Christian Holm Donatzky fra Radikale Venstre, der også er medlem af havnebestyrelsen, siger, at det er "fornuftigt at evaluere situationen, når sommeren er overstået".

- Det er en lidt særlig situation i år på grund af corona-krisen, og vi har haft mange danske besøgende, der kommer til Helsingør i bil, så det har skabt et ekstra pres, siger Christian Holm Donatzky.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Barslund fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som er på vej ned i flyttekasser

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Nye coronatal: Smitten eksploderer i lokalt område

Annonce