Annonce
Helsingør

Krogerup Højskole modtager 10 millioner kroner fra fond

Krogerup Højskoles historiske bygninger skal gennem en større restaurering og modernisering. Foto: Lars Johannessen

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har valgt at støtte Krogerup Højskole med 10 millioner kroner til en ambitiøs restaurering og modernisering af højskolen, der vil sikre og udvikle skolens smukke, historiske bygninger.

Annonce

Humlebæk: Krogerup Højskole har til huse i et gammelt gods i Humlebæk, og restaureringen vil blandt andet omfatte den fredede hovedbygning, der rummer spisesal og bibliotek, hvortil Børge Mogensen specialdesignede en række møbler ved skolens indvielse.

Fondens donation vil også gøre det muligt at renovere facader og skolens forplads, således at indgangspartiet åbner sig imødekommende mod stedets elever og gæster. Skolens foredragssal vil få rammer, der modsvarer rummets betydning som skolens hjerte i det daglige – her kommer blandt andet nyt fortæppe til rummets teaterscene. Endelig vil elevværelser og undervisningsfaciliteter blive restaureret og få nyt inventar.

Annonce

Unik mulighed

Moderniseringen giver en unik mulighed for at bringe Krogerups bygninger og inventar på omgangshøjde med skolens ambitioner for, hvordan en tidssvarende højskole skal se ud. For de mere end 1.000 elever og kursister, der hvert år tager højskolen til sig som deres midlertidige hjem, vil moderniseringen sikre et fysisk miljø, som skaber betingelser for både et rart hjem og et dedikeret undervisningsmiljø.

Krogerup blev stiftet på et dramatisk bagtæppe af rædslerne fra Andens Verdenskrig og havde som mål – som skolen stadig har i dag – at sikre demokratisk dannelse til de unge generationer. På skolen arbejder medarbejderstaben hver dag på at nyfortolke og reaktualisere stedets flotte historie, og med løftet af skolens fysiske rammer vil denne ambition modsvares i et bygningskompleks, hvor respekt for historien går hånd-i-hånd med moderne design og håndværk.

Annonce

Klar i 2021

- Krogerups mission er at være demokratihøjskole for alle, der ønske at forstå, fortolke og forandre samfund og samtid. Vi glæder os derfor over A.P. Møller Fondens bevilling, der vil give os endnu bedre muligheder for at udvikle Krogerup som en højskole af og til sin tid, siger højskolens forstander Rasmus Meyer.

Krogerup Højskole blev stiftet i 1946 af demokratitænkeren Hal Koch, og restaureringen af skolen vil stå færdig, når skolen kan fejre sit 75-års jubilæum i 2021. Højskolen vil selv bidrage til renoveringen og moderniseringen af skolen med minimum to millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce