Annonce
Helsingør

Krydstogt-turister hjalp med at bære brænde

Krydstogtturister gav en hjælpende hånd og fik set en af Helsingørs ældste baggårde. Foto: Lars Johannessen

Britiske og skotske krydstogtturister fik torsdag formiddag en uventet oplevelse i Helsingør.

Annonce

Helsingør: Krydstogtskibet Hebridean Sky lagde torsdag morgen til ved Kongekajen.

Dagen startede klokken 9.30 med en sightseeing for omkring 30 krydstogtgæster, primært fra Skotland og Storbritannien. Det var en guide, der viste turisterne rundt i Helsingør. Og én af de første personer, han mødte, var Helsingør Dagblads fotograf Lars Johannessen, som var i færd med at bære brænde, der var blevet læsset af ud for boligen i Strandgade.

- Guiden spurgte, om han ikke måtte vise turisterne baggården. For sjov sagde jeg: "Jo, hvis turisterne hjælper med brændet. Det fik guiden til at annoncere det over megafonen. Alle tog et stykke brænde. De syntes, det var sjovt, fortæller Lars Johannessen, som naturligvis benyttede lejligheden til at tage et foto af de arbejdende turister.

For turistguide Peter Rodemann var invitationen til at se den historiske baggård i Strandgade et af dagens højdepunkter.

- Det var hylende sjovt og ikke mindst en stor oplevelse. Baggården er en af de bedst bevarede og ældste i Helsingør, fortæller guide Peter Rodemann.

Annonce

Meget kulturinteresseret

Turisterne fik efterfølgende en kort rundvisning i Helsingør, hvor de blandt andet fik set Helsingør Domkirke - Sankt Olai Kirke og Sct. Mariæ Kirke udefra, hvorefter turen gik videre til Kronborg.

Flere turister vendte efterfølgende tilbage efter rundturen på Kronborg for at se kirkerne indefra. Skibet forlod Helsingør klokken 20, hvor det satte kurs mod Rønne på Bornholm, fortæller guiden.

- De skotske og britiske turister er som regel meget kulturinteressserede, fortæller han.

Krydstogskibet Hebridean Sky medbringer omkring 90 turister.

Passagerskibet er 91 meter langt og 15 meter bredt og er bygget i 1991. Det er indregistreret i Bahamas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: En bolig, der kan betales

Debat

Debat: Lukkede døre

Annonce