Annonce
Helsingør

Kunsten at blogge så det batter

Midt i en travl tid hvor Kagefryd udvikler sig og for alvor slår sine folder ud, melder sig et, for mange, velkendt fænomen, som efterhånden begynder at blive uundgåeligt… nemlig fænomenet blogging - at blogge om løst og fast og alt hvad er der imellem.

Hvordan skaber man så lige præcis det blogindlæg, som fanger læserne, som skaber interesse og som bliver interessant nok? Ja, spørgsmålene er mange, og alligevel er der vel egentlig kun tilbage at kaste sig ud i det og blot prøve sig frem, føle efter hvornår og hvordan det giver mening for mig.

Er det at blogge om kage i sig selv så nok, kunne man sidde og tænke i samme stund, og svaret er, at ja det kan man sagtens, for kage er langt fra bare kage. Kage er passionen omkring at bage det og skabe det, kage er livsglæde og familiensammenhold, kage er samlingspunkt for gode stunder, kage er årsag til diskussioner om smag og behag, kage er hver dag, kage er Kagefryd, og derfor kan man for mit vedkommende sagtens blogge om kage, fordi kage er mit liv på godt og ondt, på gode såvel som dårlige dage og selv på de dage, hvor jeg ikke magter at tænke mere kage ind i min dag, er det alligvel på kage mine tanker slutter i et eller andet omfang.

Jeg kan nærmest dagligt komme i tanke om et eller andet, som involverer kage, om det så er en ændring i en opskrift eller en ny kagebestilling eller en ide fra et tv-program, som skaber grobund for nye og spændende tanker omkring kageudvikling, som jeg er så ufattelig passioneret omkring.

Jeg kan bruge timer på at klikke mig igennem diverse blogsites med kager og opskrifter og bare sluge hver en lille bid af det jeg læser, fordi det i min optik lige netop er gennem andre mennesker, vi har rig mulighed for at udvikle os selv og vores kompetencer. Hvordan skulle man kunne lære, hvis ikke man lænede sig op af andres kunnen. Jeg elsker når jeg opdager noget nyt gennem andres opskrifter eller måder at udvikle på, som jeg slet ikke havde tænkt var muligt, og når jeg så afprøver det, fungerer det fuldstændig fantastisk. Det er jo i sidste ende det, som det hele handler om, at vi deler ud af os selv og på den måde udvikler os gennem hinanden og hvorfor ikke gennem det at blogge.

Lad os så her vende tilbage til det, som hele dette indlæg handler om, nemlig det at blogge, at blogge om kage eller lige præcis hvad man har lyst til, er det overhovedet muligt at skabe læselyst omkring kage? Jeg ved det ikke, men jeg ved så meget, at jeg vel i bund og grund lige har skabt en slags blogindlæg (hvis ikke det var fordi det befinder i en avis) og tænk sig, det hele handler om kage og alt det, der er omkring kage, mit liv, mit firma, mine tanker, og jeg elsker at få lov til at dele det med jer skønne læsere.

Summasummarum er altså, at kunsten at blogge vel i det lange løb blot handler om at dele ud af lige præcis det, man brænder for, kaste sig ud i det og stræbe efter et bedst muligt udfald, for på den måde opnår man i min optik det perfekte blogindlæg, når man selv er tilfreds, når man selv oplever glæde og måske endda lærdom ved de skrevne ord.

Denne uges opskrift skal derfor være en opskrift, som gerne skulle give jer lyst til evt. selv at udvikle jer. Pil ved den, ændr på den, gør den til jeres egen og lad jer drive med jeres egen selvudvikling. En anden mulighed er selvfølgelig også bare at følge den og nyde den skønneste kage, i al fald er der kun tilbage at sige: klar, parat, bag.

Annonce

Banankage

Kagen:

225 g smør

400 g sukker

4 æg

5 modne bananer

100 g müsli eller 50 g havregryn og 50 g hk. nødder

11/2 dl kærnemælk

1/2 tsk. fint salt

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniljesukker

375 g hvedemel

Smør og sukker piskes godt. Æggene tilsættes 1 ad gangen. Der piskes godt mellem hvert æg. Bananerne moses og røres i. Resten af ingredienserne tilsættes,og der røres godt. Dejen hældes i en form ca. 25×35 cm. Bages ved 200 gr. i 30-40 min.

Chokoladeganache:

200 g mørk chokolade

3 dl piskefløde

3 tsk. honning

1 tsk. vaniljesukker

40 g blødt smør

Hak chokoladen fint og kog fløden op med honningen. Tag gryden af varmen og rør chokoladen og dernæst smørret i. Køl ganachen godt af, til den er let stivnet, før du pynter kagen i dit ønskede mønster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce