Annonce
Helsingør

Kunstsamlere fra New York shopper i Helsingør

- Vi oplever helt nye måder at knytte verden sammen på på kryds og tværs, siger Mette Bentzen, her sammen med sin mand Lasse Kristensen. De to kunsthåndværkere er stiftere af Egeværk, der har indrettet nyt galleri og værksted i Helsingør. Foto lars johannessen
I coronakrisen tjekker internationale kuntsamlere ind online til den nytilflyttede kunsthåndværkervirksomhed Egeværks nye galleri og værksted i Helsingør.

KUNST: Corona-pandemien satte en trist stopper for Helsingørs kunsthåndværker-virksomhed Egeværks første deltagelse på udstillingen Masterpiece London. En højt respekteret kunstudstilling, der løber af stabelen i disse dage. Ærgrelse er dog hurtigt vendt til glæde hos Egeværk. Samlerne  tjekker nemlig ind til omvisninger på det nye værksted i Helsingør online. Og både det smukke værksted på Industrivej og værkerne vækker begejstring.

Kunstmarkedet er ramt af Corona ligesom alle andre markeder i verden, og for Helsingørs nye beboere Egeværk medfører det aflyste kunstudstillinger og helt eller delvist nedlukkede gallerier i England og USA.

Virkeligheden ramte

- Virkeligheden ramte os, da vi var færdige med at sætte værkstedet i stand, fortæller Mette Bentzen fra Egeværk.

- Vi levede lidt i en boble, da lockdown var på sit højeste. Der var vi i gang med en længere planlagt istandsættelse af vores værksted og gallerirum på Fabriksvej i Helsingør og hverdagen føltes egentlig relativt normal.


Galleribranchen har indtil nu været meget traditionel og har satset meget på fysiske udstillingsrum og personlige relationer. Men nu sker der en masse fornyelse og innovation, og det vil vi gerne være en del af

Mette Bentzen, kunsthåndværker, medejer og stifter af kunsthåndværkervirksomheden Egeværk, Helsingør.


Egeværks vigtigste samarbejdspartnere er gallerier i England og USA, og deres virkelighed er også Egeværks virkelighed. Gallerierne har fysiske udstillinger, men rejser også rundt til art shows i hele verden, hvor de møder samlerne og bringer dem sammen med kunstnerne. Mette Bentzen og Lasse Kristensen er vant til at rejse ud cirka 10 gange om året for at deltage i disse udstillinger.

Annonce

Et helt anderledes år

Alle planlagt art shows er aflyst resten af 2020, og Egeværk skal helt hen i det nye kalenderår for at kunne have forhåbninger om en fysisk udstilling.

Her skal de på FOG i San Francisco, som arrangørerne stadig satser på at kunne afholde. Lige nu er der Masterpiece London, en af de mest prestigiøse udstillinger i Europa, og 2020 var debutår for Egeværk. Men ærgrelse over de begrænsninger, Corona fører med sig, er hurtigt vendt til glæde og indsigt i nogle nye muligheder.

- Der innoveres med lynets hast i branchen lige nu, siger Mette Bentzen.

Et eksempel på træskulptur fra Egeværk i Helsingør. Privatfoto

- Galleribranchen har indtil nu været meget traditionel og har satset meget på fysiske udstillingsrum og personlige relationer. Men nu sker der en masse fornyelse og innovation, og det vil vi gerne være en del af. Forleden havde vi virtuelt besøg i vores nye værksted og gallerirum af et par samlere fra New York.

Egeværkerne arbejder med træ på en innovativ måde, som begejstrer internationale kunstsamlere. Privatfoto

Vi viste rundt både i værksted og galleri, mens vores gallerist førte ordet fra London. De købte en række værker og viste os nogle helt nye muligheder for at knytte verden sammen på kryds og tværs. Det var en fantastisk oplevelse, fortæller Mette Bentzen.


Forleden havde vi virtuelt besøg i vores nye værksted og gallerirum af et par samlere fra New York. Vi viste rundt både i værksted og galleri, mens vores gallerist førte ordet fra London. De købte en række værker og viste os nogle helt nye muligheder for at knytte verden sammen på kryds og tværs.

Mette Bentzen, kunsthåndværker og medindehaver af Egeværk, Helsingør.


Masterpiece London afholdes online i samarbejde med Artsy, og her er Egeværk repræsenteret af Sarah Myerscough Gallery. En længe planlagt udstilling af Glasskibe i Seattle blev udsat flere gange i løbet af foråret. Først på grund af Corona og siden på grund af optøjer i forbindelse med George Floyds død. Udstillingen er nu en realitet på Vetri Gallery, Seattle.

Annonce
Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Danmark For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Podcasts

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce