Annonce
Helsingør

Kunstsamlere fra New York shopper i Helsingør

- Vi oplever helt nye måder at knytte verden sammen på på kryds og tværs, siger Mette Bentzen, her sammen med sin mand Lasse Kristensen. De to kunsthåndværkere er stiftere af Egeværk, der har indrettet nyt galleri og værksted i Helsingør. Foto lars johannessen
I coronakrisen tjekker internationale kuntsamlere ind online til den nytilflyttede kunsthåndværkervirksomhed Egeværks nye galleri og værksted i Helsingør.
Annonce

KUNST: Corona-pandemien satte en trist stopper for Helsingørs kunsthåndværker-virksomhed Egeværks første deltagelse på udstillingen Masterpiece London. En højt respekteret kunstudstilling, der løber af stabelen i disse dage. Ærgrelse er dog hurtigt vendt til glæde hos Egeværk. Samlerne  tjekker nemlig ind til omvisninger på det nye værksted i Helsingør online. Og både det smukke værksted på Industrivej og værkerne vækker begejstring.

Kunstmarkedet er ramt af Corona ligesom alle andre markeder i verden, og for Helsingørs nye beboere Egeværk medfører det aflyste kunstudstillinger og helt eller delvist nedlukkede gallerier i England og USA.

Annonce

Virkeligheden ramte

- Virkeligheden ramte os, da vi var færdige med at sætte værkstedet i stand, fortæller Mette Bentzen fra Egeværk.

- Vi levede lidt i en boble, da lockdown var på sit højeste. Der var vi i gang med en længere planlagt istandsættelse af vores værksted og gallerirum på Fabriksvej i Helsingør og hverdagen føltes egentlig relativt normal.


Galleribranchen har indtil nu været meget traditionel og har satset meget på fysiske udstillingsrum og personlige relationer. Men nu sker der en masse fornyelse og innovation, og det vil vi gerne være en del af

Mette Bentzen, kunsthåndværker, medejer og stifter af kunsthåndværkervirksomheden Egeværk, Helsingør.


Egeværks vigtigste samarbejdspartnere er gallerier i England og USA, og deres virkelighed er også Egeværks virkelighed. Gallerierne har fysiske udstillinger, men rejser også rundt til art shows i hele verden, hvor de møder samlerne og bringer dem sammen med kunstnerne. Mette Bentzen og Lasse Kristensen er vant til at rejse ud cirka 10 gange om året for at deltage i disse udstillinger.

Annonce

Et helt anderledes år

Alle planlagt art shows er aflyst resten af 2020, og Egeværk skal helt hen i det nye kalenderår for at kunne have forhåbninger om en fysisk udstilling.

Her skal de på FOG i San Francisco, som arrangørerne stadig satser på at kunne afholde. Lige nu er der Masterpiece London, en af de mest prestigiøse udstillinger i Europa, og 2020 var debutår for Egeværk. Men ærgrelse over de begrænsninger, Corona fører med sig, er hurtigt vendt til glæde og indsigt i nogle nye muligheder.

- Der innoveres med lynets hast i branchen lige nu, siger Mette Bentzen.

Et eksempel på træskulptur fra Egeværk i Helsingør. Privatfoto

- Galleribranchen har indtil nu været meget traditionel og har satset meget på fysiske udstillingsrum og personlige relationer. Men nu sker der en masse fornyelse og innovation, og det vil vi gerne være en del af. Forleden havde vi virtuelt besøg i vores nye værksted og gallerirum af et par samlere fra New York.

Egeværkerne arbejder med træ på en innovativ måde, som begejstrer internationale kunstsamlere. Privatfoto

Vi viste rundt både i værksted og galleri, mens vores gallerist førte ordet fra London. De købte en række værker og viste os nogle helt nye muligheder for at knytte verden sammen på kryds og tværs. Det var en fantastisk oplevelse, fortæller Mette Bentzen.


Forleden havde vi virtuelt besøg i vores nye værksted og gallerirum af et par samlere fra New York. Vi viste rundt både i værksted og galleri, mens vores gallerist førte ordet fra London. De købte en række værker og viste os nogle helt nye muligheder for at knytte verden sammen på kryds og tværs.

Mette Bentzen, kunsthåndværker og medindehaver af Egeværk, Helsingør.


Masterpiece London afholdes online i samarbejde med Artsy, og her er Egeværk repræsenteret af Sarah Myerscough Gallery. En længe planlagt udstilling af Glasskibe i Seattle blev udsat flere gange i løbet af foråret. Først på grund af Corona og siden på grund af optøjer i forbindelse med George Floyds død. Udstillingen er nu en realitet på Vetri Gallery, Seattle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce