Annonce
Danmark

Lå 10 dage på intensiv: Kvinde er stadig hårdt mærket efter voldsomt møde med køer på strandtur

Døtrene Pia og Lene og svigersønnen Janus var med på turen, hvor den 67-årige kvinde blev rendt over ende og trampet på af køer. Foto: Axel Schütt
Optræk til underskriftindsamling for at få køer væk fra strand på Helgenæs, hvor kvæget trampede 67-årig kvinde ned.

SYDDJURS: Det går den rigtige vej for den 67-årige kvinde, der for snart et par uger siden blev alvorligt kvæstet, da hun under en tur på stranden på Sydhelgenæs blev trampet på af en eller flere af de 600-800 kilo tunge køer, Naturstyrelsen har gående til at afgræsse et stort område lige bag stranden.

Efter ulykken blev kvinden i første omgang med redningshelikopter bragt til Skejby Sygehus. Senere blev hun overført til intensivafdelingen på Regionshospitalet i Randers.

I tirsdag kom hun ud af intensivafdelingen, oplyser hendes mand, der fortæller, at hun fortsat er meget mærket af ulykken, hvor hun blandt andet fik knust den ene skulder, brækkede den ene arm, fik begge lunger punkteret og brækkede ni ribben.


Der er snak nu om at lave en underskriftsindsamling for at få hegnet ind, så man kan gå tur på stranden uden at møde køerne

Den kvæstede 67-årige kvindes mand


Han regner med, at hustruen snart bliver udskrevet – i første omgang til en hospitalsseng i hjemmet.

Annonce

Manden med hunden

Det var en hund, der bragte køerne på stranden i ophidselse, så ulykken skete. Hunden var i snor og sammen med et par, hvoraf i hvert fald manden sammen med hunden måtte tage flugten ud i vandet med køerne efter sig. Her slap han hunden fri, og det var da køerne derefter jagtede hunden på land, at den 67-årige kvinden blev rendt over ende og trampet på.

Døtrene Pia og Lene og svigersønnen Janus var med på turen, hvor den 67-årige kvinde blev rendt over ende og trampet på af køer. Foto: Axel Schütt

- Vi har intet hørt fra manden med hunden og ved ikke, hvem han er. Formentlig er det en udenlandsk turist. I hvert fald reagerede han ikke, da min svigersøn råbte noget til ham på dansk og siden sagde han noget på et sprog, min svigersøn ikke forstod, siger den 67-åriges mand, der ligesom den øvrige familie ønsker at være anonym.

Annonce

Mange ønsker strand uden køer

Han fortæller, at mange gerne vil have Naturstyrelsen til at sætte en indhegning op, så køerne ikke kan komme ned på stranden.

- Der er snak nu om at lave en underskriftsindsamling for at få hegnet ind, så man kan gå tur på stranden uden at møde køerne, siger manden, der sammen med sin kone har boet fast på Helgenæs de seneste fem-seks år.

Naturstyrelsen har tidligere her i avisen afvist, at det kan komme på tale at sætte et hegn op, så folk kan gå tur lang stranden uden at risikere at komme i karambolage med kreaturerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Annonce