Annonce
Hornbæk

Kvinde fra Borsholm blev lam og lænket til respirator efter rideulykke: Nu anklages kæresten for at have lænset hendes konto

En lam og respiratorbunden kvinde her i Borsholm har anmeldt sin daværende kæreste for at have udnyttet hendes hjælpeløse tilstand til at lænse hendes konti for penge.
- Jeg overførte ikke en krone, uden at jeg havde aftalt det med hende, sagde den tiltalte i retten. Men hans respiratorbundne kæreste fra Borsholm har en anden opfattelse af tingene.

SVIGT: Under en rideulykke i 2017 kom en midaldrende kvinde fra Borsholm så hårdt til skade, at hun blev totalt lam. Hun har siden været lænket til en respirator og er afhængig af hjælp 24 timer i døgnet. Efter ulykken besluttede hendes kæreste gennem flere år at tage en kort uddannelse som handicaphjælper, så han kunne tage sig af sin hårdt ramte kæreste.

- Jeg ordnede alt lige fra daglige indkøb, støvsugning, vask og alt muligt andet for hende. Og, ja - jeg sørgede også for at betale regninger og foretog udlæg. Men det skete med hende fulde accept.

Sådan lød det blandt andet fra den i dag 50-årige mand fra Skovlunde, som mandag sad på anklagebænken i Retten i Helsingør tiltalt for mandatsvig.

Annonce

Skulle bruges til dødshjælp

Politiet mener, at han har udnyttet tillidsforholdet mellem ham og hans i dag 61-årige hjælpeløse kæreste ved at benytte sin adgang til kvindens privatøkonomi til at overføre i alt knap 379.000 kroner fra hendes konti til sin egen uden hendes samtykke. Det skulle være sket i perioden fra slutningen af september 2019 til slutningen af august 2020.

Da retssagen gik i gang fik domsmandsretten at vide, at den 50-årige kunne erkende sig skyldig i tre overførsler på i alt over 300.000 kroner fra hendes konto til sin egen. Men han fortalte, at overførslerne skete i samarbejde med kæresten, som er bundet til en respirator, og at der derfor ikke var noget strafbart i det.

Jeg ordnede alt lige fra daglige indkøb, støvsugning, vask og alt muligt andet for hende. Og, ja - jeg sørgede også for at betale regninger og foretog udlæg. Men det skete med hende fuldes accept.

Den tiltalte i retten

For en del af pengene skulle bruges til et ophold på en klinik i Schweiz, hvor kvinden kunne få hjælp til at dø, fortalte han.

Annonce

'Det ved jeg sgu da ikke'

Resten af de omkring 300.000 kroner gik til ham. Kæresten ønskede, at han fik et økonomisk rygstød til at komme videre i livet efter hendes død. Planerne om at søge dødshjælp i Schweiz blev dog ikke til noget. Alligevel fortsatte overførslerne af de store pengebeløb til hans konti i op til et år efter.

Anklageren spurgte, hvorfor hun ikke bare skrev et testamente.

- Det ved jeg sgu da ikke. Vi ville gerne have, at det skulle gå hurtigt, lød det fra den spinkle mand på anklagebænken.

Annonce

Må indkalde kvinden som vidne

Han fastholder, at alle overførsler af penge fra kærestens konti til hans i perioden fra 2019 til slutningen af 2020 skete med fuld forståelse fra kvinden. Hvis han taler sandt, er der naturligvis ikke tale om strafbare forhold - i hvert fald ikke hvad angår broderparten af det samlede beløb, som han er tiltalt for at have snydt kvinden for.

Det betyder, at anklagemyndigheden skal føre bevis for, at den 50-åriges udlægning af sagen ikke er sand. Derfor skal den handicappede kvinde vidne mod ekskæresten i retten. Det kan dog først ske på et senere tidspunkt.

Anklageren kræver, at hans godkendelse som handicaphjælper bliver inddraget og har foruden mandatsvig i øvrigt tiltalt ham for kørsel i bil med en promille på over 2,8, hvilket førte til en konfiskation af hans bil.

Helsingør Dagblad følger sagens videre forløb.

Annonce
Sport For abonnenter

Ekspert retter skarp kritik af FC Helsingørs ordvalg omkring fyring: Nu undskylder klubben

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Erhverv

Helsingør-virksomhed tabte 18 millioner kroner på ét år: Blev presset til det yderste - nu er skuden vendt

Helsingør For abonnenter

Den vigtigste jagt fortsætter: Helsingørs SOSU'er mangler stadig mange kolleger

Helsingør

Se billederne: Det var en gang et kvarter for beskedne søfolk - nu er det et af Helsingørs mest eftertragtede

Helsingør

Indkalder til stormøde efter fodboldvold i gaderne: - Det her skal tages i opløbet

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Nordsjælland

Derfor holdt togene stille: Efterlyst person stak af - nu har politiet pågrebet ham igen

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Helsingør

Så blev ruten offentliggjort: Her skal du stå, hvis du vil vinke til Dronningen

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Helsingør For abonnenter

Arkitekt ryster på hovedet af Kiærs kritik af legeplads: - Vi leverede præcist, hvad Helsingør Kommune bestilte

Helsingør For abonnenter

Menneskejagt i Bycenteret: Politiet fangede efterlyst, men aktionen sluttede ganske uheldigt

Sport

Chok i FC Helsingør: Fyrer sportschef for 'upassende adfærd'

Annonce