Annonce
Helsingør

Kvistgård-virksomhed klar til at teste på mennesker: Ét stik giver antistoffer mod Covid 19

Bavarian Nordic omkring 470 ansatte i Kvistgård. På verdensplan har de omkirng 700 ansatte.
De seneste forsøg har været så lovende, at de snart begynder at teste på mennesker. Det kommer til at foregå i Holland.

CORONA: Bavarian Nordic, som holder til i Kvistgård, har netop færdiggjort de seneste kliniske forsøg i udviklingen af deres Covid 19-vaccine, og det lover godt.

Det fortæller Paul Chaplin, som er administrerende direktør i Kvistgård-selskabet.

- COVID-19 vil sandsynligvis være en sygdom, der fortsat kræver en forebyggende indsats, og booster-vaccinationer vil formentlig være nødvendige for at kunne opretholde eller øge niveauet af beskyttelse mod sygdommen. Vi mener, at ABNCoV2 har potentiale til at imødekomme mange af disse udfordringer og ser frem til den snarlige opstart af det første forsøg i mennesker, siger han.

Annonce

Ét stik

Biotec-virksomheden har henholdsvis testet vaccinen med lav og høj dosis, og begge har vist sig at give en effekt, som er sammenlignelig med folk, som tidligere har været smittet med virusset.


Vi er glade for at præsentere stærke prækliniske resultater for ABNCoV2, der understøtter den videre udvikling af vaccinen.

Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic


- Vi er glade for at præsentere stærke prækliniske resultater for ABNCoV2, der understøtter den videre udvikling af vaccinen, siger Paul Chaplin.

Lige så positivt var det, at den høje dosis at give antistoffer efter bare én vaccine. Noget, som ikke er tilfældet med de fleste andre vacciner, som lige nu er på markedet.

Annonce

Test i Holland

De første kliniske forsøg af Bavarian Nordics vaccine begynder i den nære fremtid, og her vil der blive taget udgangspunkt i 42 raske, frivillige voksne, der ikke i forvejen har været smittet med coronavirusset.

Forsøgene forventes at blive udført på Radhoud University Medical Centre i Holland.

Til Helsingør Dagblad har Bavarian Nordic tidligere fortalt, at deres finansieringsbehov er op mod to milliarder kroner, og at hastigheden i vaccinens videre udvikling primært handler om, hvor hurtigt de kan skaffe de fornødne midler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce