Annonce
Nordsjælland

Læge raser over covid-regler for Sjælland Rundt: - Fuldstændig absurd

Allan Ibsen Sørensen finder covid-reglerne for Sjælland Rundt absurde. Privatfoto
En sejler, som ikke kan sejle med i Sjælland Rundt på grund af forsamlingsforbuddet, raser mod myndighederne. Arrangørerne giver ham ret, men følger blot reglerne.
Annonce

Sjælland Rundt: Torsdag formiddag gik starten på årets Sjælland Rundt. Samtidig stævnede læge og mangeårig deltager i sejladsen Allan Ibsen Sørensen  ud på en protestsejlads mod de de covid 19-regler, sejladsen er underkastet i år, og som har kostet ham pladsen i feltet.

- Protestsejladsen er ikke en protest mod kapsejladsudvalget for Sjælland Rundt (SR), men en protest imod embedsmænds uvidende fortolkning og manglende kendskab til afvikling af sejlsportsarrangementer. Det er fuldstændig absurd, siger Ibsen Sørensen til Helsingør Dagblad.

Begrundelsen for, at SR ikke fik tilladelse til, at sejladsen kunne gennemføres i det planlagte format, er forsamlingsforbuddet på 500 personer. I forbuddet er indregnet sejlere og frivillige arrangører af sejladsen. Det betyder, at i alt 69 sejlere er blevet ekskluderet fra årets SR.

Under årets sejlads vil al kommunikation med sejlere foregå per mail, og det vil sige, at de almindelige skippermøder, hvor alle sejlere mødes, sker virtuelt. Sejlerne ankommer som besætninger på en-otte på hver sin båd.

Nogle kommer direkte og anløber ikke slet ikke Helsingør havn. Andre, der anløber Helsingør havn, befinder sig i hver deres både og med god afstand til andre sejlere.

Annonce

Ingen større smitterisiko

De almindelige retningslinjer for covid 19 overholdes som en selvfølge på samme måde som i hverdagen. Der holdes ingen møder, ingen sociale arrangementer eller præmieuddelinger i forbindelse med sejladsen.


Sejlerne befinder sig på vandet i frisk luft og med ekstrem god afstand til hinanden.

Allan Ibsen Sørensen, overlæge - og udelukket fra Sjælland Rundt


Starterne til kapsejladsen sker med forsinkelse, hvilket betyder, at mellem klokken 10 og klokken 16 starter de deltagende både enkeltvis og spredt ud over hele dagen.

Banneret som den ekskluderede Sjælland Rundt-sejler fører under sit eget "felttog" mod myndighederne. Privatfoto

- Sejlerne befinder sig på vandet i frisk luft og med ekstrem god afstand til hinanden. De enkelte besætninger plejer under andre omstændigheder at mødes jævnligt og udgør her heller ikke nogen større smitterisiko i forhold til hinanden end i dagligdagen, påpeger den udelukkede sejler og fortsætter:

- Derfor er det en kendsgerning, at der på intet tidspunkt ville være forsamlet 500 på samme tidspunkt i forbindelse med sejladsen. Af samme grund ville arrangementet uden problemer kunne godkendes ud fra myndighedernes retningslinjer.

Annonce

HAS: Tåbelige regler

Og stævneleder for SR 2020, Martin Anfeldt fra Helsingør Sejlklub (HS), giver ham langt hen ad vejen ret.

- Men vi havde to valg: Vi kunne aflyse helt og skuffe hundredevis af sejlere, eller vi kunne afvikle SR under de gældende restriktioner. Vi valgte det sidste og beklager på det dybeste over for dem, det er gået ud over, siger Martin Anfeldt.

Ifølge ham har sejladsledelsen talt med alle relevante myndigheder lige fra kulturministeren, justitsministeriet over Nordsjællands Politi til Helsingørs borgmester op til arrangementet uden at kunne rokke ved reglerne, som Anfeldt kalder fuldstændig tåbelige.


- Vi havde to valg: Vi kunne aflyse helt og skuffe hundredevis af sejlere, eller vi kunne afvikle SR under de gældende restriktioner. Vi valgte det sidste og beklager på det dybeste over for dem, det er gået ud over

Martin Anfeldt, stævneleder, Sjælland Rundt


- Men der er ingen gradbøjninger fra reglerne, og det rammer sejlerne hårdt. Der må være 500 personer med til stævnet, og det gælder alle. Selv jeg, som sidder derhjemme i haven og styrer det hele fra computeren, tæller med i antallet, siger Anfeldt.

Annonce

Advarsel fra politiet

HS har forsøgt at få tilladelse til at afholde SR under mindre restriktive former, men er blevet afvist af myndighederne. Op til sejladsen meddelte direktøren for Nordsjællands Politi, at hvis løbsledelsen ikke overholdt alle gældende covidregler for forsamlingsbegrænsninger og andre restriktioner, så ville politiet dukke op på havnen med bødeblokke og det, der er værre.

Allan Ibsen Sørensen vil sejle med hele vejen rundt om Sjælland med sit protestbanner og håber, at hans argumenter vil bundfælde sig hos de "uvidende embedsmænd", som han kalder dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce