Annonce
Sport

Lægen kimede keeper ned kort før kamp: - Du har corona

Frederik Andersson fik både corona og ny kontrakt inden for samme døgn. Foto: Torben Sørensen
Nordsjælland Håndbolds målmand fik besked om corona-smitte kort før kamp i Odense, og så måtte bussen vende om. Fuldstændig surrealistisk, konstaterer Frederik Andersson.

HÅNDBOLD: Holdkammeraterne troede det var for sjov, da en svedende Frederik Andersson onsdag aften tog telefonen fra øret og erklærede: "Jeg har corona".

Spillerbussen var netop ved at svinge ind på parkeringspladsen foran hallen i Odense, hvor Nordsjælland Håndbold skulle forsøge at fastholde førstepladsen i 1. division. Med meldingen fra målmanden betød dog, at ingen forlod bussen, der i stedet blev vendt rundt og sendt tilbage til Sjælland.


Jeg må erkende, at pulsen steg til 180 lige med det samme, og jeg begyndte også at svede temmelig meget, men der var ikke så meget andet at gøre end at skynde mig at advare de andre

Frederik Andersson, corona-smittet NH-spiller


- Det var en fuldstændig surrealistisk oplevelse. Jeg havde lige siddet og set video af Odenses spillere, som jeg plejer, og da jeg efterfølgende kiggede på min telefon var der fire ubesvarede opkald. Det virkede temmelig insisterende, og det viste sig også at være ret vigtigt. Det var min læge, der ville fortælle mig, at jeg var smittet med corona, fortæller Frederik Andersson.

- Jeg må erkende, at pulsen steg til 180 lige med det samme, og jeg begyndte også at svede temmelig meget, men der var ikke så meget andet at gøre end at skynde mig at advare de andre. Jeg tog et billede af mit positive testsvar og sendte det til træneren, og derefter blev jeg isoleret nede bag i bussen, mens vi kørte hjem igen, siger Frederik Andersson.

Annonce

Mad og jokes

Nordsjælland Håndbolds stab og spillere testes hver tirsdag, og Frederik Andersson er den første, der har testet positiv. Nu er hele truppen isoleret den kommende uge og skal testet søndag og tirsdag, inden træningen eventuelt kan genoptages på onsdag. Det betyder, at både kampen i Odense og den planlagte hjemmekamp mod Vendsyssel lørdag er udsat.

- Det er da irriterende at være årsag til sådan noget rod, men vi har taget de forholdsregler, der skal tages, så det er bare ærgerligt. Gutterne var søde nok i bussen på vejen hjem, og der blev sendt både vand, mad og en hel del jokes min vej på turen hjem, siger Frederik Andersson.

Han var ikke taget til Fyn med snot og hoste, men torsdag meldte de første symptomer sig.

- Jeg har intet haft i dagene op til kampen i Odense, men da jeg vågnede i morges (torsdag, red.) var jeg begyndt at få nogle symptomer. Det er noget skræmmende noget, at det skidt ligger skjult på den måde, så man kan nå at smitte en masse. Forhåbentlig har jeg ikke givet det videre til nogen. Nu skal jeg bare over det i en fart og så tilbage på banen, fortæller Andersson.

Både trænere og spillere havde glædet sig til at komme i kamp efter julepausen, men i stedet blev det til en lang bustur, der blev endnu længere af, at chaufføren skulle overholde hviletidsbestemmelserne på vejen hjem.

- Det var ikke den måde, vi havde håbet, at dagen skulle forløbe på. Det kommer nok aldrig særlig belejligt med det her corona, men vi glæder os over, at vi ikke tidligere er blevet ramt af det skidt, og så må vi skynde os at komme af med det igen, siger cheftræner Simon Dahl.

Annonce

Ikke optimalt

Han må nu igen vente med at samle sine spillere, som han har prøvet nogle gange inden for det seneste år.

- Det er selvfølgelig ikke optimalt, men det er sådan, situationen er, og det må vi arbejde med. Nu kommer vi forhåbentlig til at spille i Midtjylland den 30. januar, og så må vi tage den der fra. Vi havde håbet at have nogle kampe i banken, inden det møde, men nu er virkeligheden en anden. Vi må holde formen ved lige, så godt vi kan og være klar, når vi igen kan komme i kamp, konstaterer træneren.

Nordsjælland Håndbold ligger i tæt kapløb med Skive om den direkte oprykningsplads til Håndboldligaen, og der fra er der et godt hul ned til nummer tre og fire - Team Sydhavsøerne og Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Helsingør

Politikere om hjemmepleje-ansattes tidsplaner: - Enormt ærgerligt at det bliver et minut-tyranni

Debat

Kvinder, hvem kæmper vi egentlig imod?

Annonce