Annonce
Helsingør

Læserbrev: Ønsker Dagbladets chefredaktør et ekspertvælde?

Kulturhavn Kronborg. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

DEBAT: Helsingør Dagblads chefredaktør skriver i sin leder den 23. september, at de fleste politikere skal sendes ud af bestyrelserne i fx museer og havne. Han håber på at politikerne ryger ud så mange steder som muligt, så professionelle med de rette kompetencer kan komme til.

Det er altid fornuftigt at vejre morgenluft, og vurdere om vi kan gøre tingene bedre end vi gør nu. Det er vi godt i gang med i Kultur- og Turismeudvalget. Jeg er af den holdning at politik ikke skal være noget man læser sig til. Byrådet består af mennesker som dig og mig. Der er folkeskolelærere, pædagoger, selvstændige erhvervsdrivende, cykelmekanikere, sygeplejersker, togførere osv. Det er usundt, hvis vor politikersammensætning afviger stort fra befolkningssammensætningen. Som folkevalgt i byrådet er man pålagt at bo i kommunen. Det giver et godt lokalt fundament for de beslutninger der træffes. Embedsværket eller andre professionelle i bestyrelser, møder ingen krav om at bo i kommunen.


Det fantastiske ved vores samfund er jo, at alle kan stille op som kandidat og man kan oven i købet skifte politikerne ud hvert fjerde år. Dette bærende element i demokratiet, skal ikke sættes over styr, af et såkaldt ekspertvælde.

Silas Drejer


Politikere er ikke en selvstændig kategori af mennesker - de er blot almindelige samfundsborgere, som også bliver påvirket af de beslutninger der træffes. Man behøver ikke at nøjes med at skrive indignerede Facebook opslag eller rødglødende debatindlæg til lokalpressen. Det fantastiske ved vores samfund er jo, at alle kan stille op som kandidat og man kan oven i købet skifte politikerne ud hvert fjerde år. Dette bærende element i demokratiet, skal ikke sættes over styr, af et såkaldt ekspertvælde.

Jeg vil gerne se på en model, hvor der inviteres flere faglige kompetencer ind i beslutningsprocesserne, men der skal stadigvæk være en majoritet af folkevalgte politikere som træffer afgørelserne. Det skal være en model hvor politikerne forsat tager beslutninger, der bygger på værdier, ideologi og kritisk vurdering af de bedste argumenter fra det professionelle embedsværk og andre fagfolk.

Det er sjældent at noget er sort og hvidt i politik - man skal se sagerne fra mange perspektiver. Det er vigtigt at man som politiker får vendt hver en sten, for at træffe de bedst mulige beslutninger, som gavner flest mulige borgere. Vi har et folkestyre og det er folket som skal bestemme. Vi skal ikke styres af et teknokrati, hvor eksperter har det sidste ord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Er Gud fra Færøerne?

Annonce