Annonce
Debat

Læserbrev: Bjørnen og Zar

ZAR Helsingør Foto Lars johannessen
Annonce

Læserbrev: Helsingør Kommune støtter skibet ”Bjørnen”. Mange borgere i Helsingør er engageret i båden og tager ansvaret for drift og vedligeholdelse.

Kommunen giver gratis kajplads og giver tilskud til vedligeholdelse på 40-50.000 kroner om året - det er kun en brøkdel af, hvad det koster. Borgerne kan komme ombord på ”Bjørnen” somme tider, blandt andet på kulturnatten.


Kommunen kunne også støtte både ”Bjørnen” og ”Zar” ved at leje bådene engang imellem.

Dorrit Krabbe


Hvis der er et tilsvarende engagement fra borgere i Helsingør, der kan påtage sig ansvaret for drift og vedligeholdelse af ”Zar”, kunne kommunen støtte tilsvarende med kajplads og 40-50.000 kroner årligt til vedligeholdelsen, og borgerne kunne få adgang til at komme ombord engang imellem.

Kommunen kunne også støtte både ”Bjørnen” og ”Zar” ved at leje bådene engang imellem. Alle pensionister i kommunen kunne tilbydes en tur én gang i deres liv med en af dem. Og alle skoleklasser kunne tilbydes en tur en gang i løbet af skoleforløbet. Det skulle være i forbindelse med undervisning i Helsingørs historie, som jo i høj grad er præget af søfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce