Annonce
Debat

Læserbrev: Chikane af Bobakkestien

Privat foto.
Annonce

Læserbrev: Præcis for et år siden blev Ålsgårde ramt af et udsædvanligt vejrfænomen med vind af stormstyrke og et voldsomt skybrud. På sin vis fascinerede, men hændelsen gik desværre ud over flere træer, herunder et par store bøgetræer som væltede ned over den meget populære Bobakkesti.

Dagene derefter gik uden at Nordsjællands Park & Vej så at sige gjorde det mindste for at rydde stien. Men heldigvis tog nogle forstandige borgere efter en uges tid sagen i egen hånd og fjernede nogle af bøgetræernes store grene, således at man med lidt snilde atter kunne benytte stien.

Og sådan gik et par måneder før folk fra Nordsjællands Park & Vej endelig fik taget sig sammen til at få ryddet stien, så også dem med barnevogne og cykler kunne benytte den populære og meget brugte Bobakkesti.

Så langt så godt. For stien havde fået nogle skader fordi rodnettet på de væltede træer havde løsnet det yderste af asfalten på omkring en 10 meter lang strækning. Nuvel, vi der dagligt bruger stien har jo øjne i hovedet, og vist også en vis form for en forstand, så derfor færdes man selvsagt ikke der hvor asfalten er løs. Det siger sig selv.


Men først nu, såden et et års tid efter skaden er sket, dukker der så en kommunal ”ekspert” op, og vedkommende er af den opfattelse at stien øjeblikkelig skal lukkes for færdsel.

Jan Williams


Men først nu, såden et et års tid efter skaden er sket, dukker der så en kommunal ”ekspert” op, og vedkommende er af den opfattelse at stien øjeblikkelig skal lukkes for færdsel. Der kan ske personskade er begrundelse. Interessant. For der er faktisk god plads i bredden på den skadede strækning, også selvom man kommer trillende med en barnevogn. Så vil man endelig bekymre sig om folks helbred, kunne Nordsjællands Park & Vejsnildt have sat en afspærring op på langs af det dårlige stykke af stien, således at man stadig kunne passere, for der er som nævnt rigelig med plads dertil. Men sådan en handling, som bunder i ordet service, er åbenbart for abstrakt og fremmed for Nordsjællands Park & Vej´s tankegang. Desværre.

I øvrigt ved enhver aktiv vandrer, at mange af Danmarks vandrestier er af svingende kvalitet, og ind imellem skal man så sandelig se sig for. Fint nok, for det er faktisk ikke så dumt, for det er nemlig sundt at lære at passe på sig selv. Men denne glimrende fritidsfornøjelse som det er at vandre, den må vi der nyder denne fornøjelse utvivlsomt lægge på hylden, hvis den pågældende ”ekspert” fra Nordsjællands Park & Vej skulle vurdere om de danske vandresstier var farbare eller ej. Men til alt held for resten af landet, så er det kun os i Helsingør Kommune som Nordsjællands Park & Vej kan genere med deres chikaner.

Nå, men nu er det som nævnt gået et år siden Bobakkestien fik en syngende lussing. Dette år er så gået uden at stien er bragt i orden. Men en afspærring er nu blevet sat op. En afspærring som i al gru fortæller, at selv en så simpel opgave som at sætte en sti i stand indenfor en fornuftig tidsramme, den magter Nordsjællands Park & Vej ikke. I øvrigt er det ikke som en eller anden ”ekspert” i Nordsjællands Park & Vejpostulere i en artiklen bragt i Helsingør Dagblad den 8. august, at det er skrænten som skubber til stien. Nej det var noget så enkelt som de væltede træer og deres rødder som ødelagde selve Bobakkestiens ene kant. Dette faktum kan nemt konstateres, for det eneste sted stien skrider ud, er på de omkring 10 meter hvor træerne førhen stod. Men noget så simpelt er åbenbart ikke en gang gået op for Nordsjællands Park & Vej, skønt de har haft et år til at finde ud af det.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce