Annonce
Debat

Læserbrev: Er de 15.000 på Slotspladsen begyndelsen til nye Røde Brigader?

Flere end 15.000 deltog for to uger siden i en antiracistisk demonstration i København. Her ses forsamlingen ved Christiansborg.
Annonce

Læserbrev: Enhedslistens multikulturelle visioner om, hvem der er de gode eller onde, er nu tilsyneladende blevet mainstream i Det Danske Akademi. Hvorfor jeg håber, at Marianne Stidsen holder fast i sine udtalelser, som mange i Akademiet opfattes som utilstedelige provokationer.


I min optik, er det også langt ude, at ingen på Christiansborg har spørgsmål til Københavns Politi, om hvorfor de i en Coronatid gav tilladelse til en amerikansk organisation, der ikke havde et lovligt dansk forenings nummer.

Jens Kirkegaard


Forhåbentlig vågner almindelige mennesker op og støtter Marianne Stidsen, så vi får reduceret skadevirkningerne, fra de 15.000 demonstranter på Slotspladsen, og ikke stiltiende får overladt kulturarven til den amerikanske Black Lives Mater. Når de samme kredse nu proklamerer, at Rytterstatuen af Frederik V på Amalienborg Slotsplads indviet i 1771. Et værk af kunstakademiets første direktør J-F-J Saly. Er landsskadelig.

Det er godt at Stidsens udtalelser udstiller akademiets faldgruber når hun udtaler: ”Det er mit store ønske, at akademiet kan komme på sporet igen. Det er en meget vigtig institution i en tid som denne her, hvor mange kulturinstitutioner vakler, det ser vi blandt andet med Black Lives Matter-demonstrationerne.”

Hvilket får Thomas Boberg i Information, at replicerer ”Det er en vanvittig udtalelse at komme med lige efter et stort krisemøde,” ”Pludselig bliver akademiet en institution, som skal modgå den trussel, som Black Lives Matter tilsyneladende er. Det synes jeg er for langt ude.”

I min optik, er det også langt ude, at ingen på Christiansborg har spørgsmål til Københavns Politi, om hvorfor de i en Coronatid gav tilladelse til en amerikansk organisation, der ikke havde et lovligt dansk forenings nummer.

Når jeg i DR lytter til Rosa Lund Enhedslisten hører jeg en gentagelse af 70´ernes hadpolitik. Understøttet af journalisternes ledende spørgsmål, samtidig med, at den samme presse tæppebombet os med smukke nationale beretninger om Sønderjylland op til den 15 juni. Ja vi har sandelig Kulturelle Ulvetider i Danmark.

Jeg tror at Sidsens udtalelser dækker manges ønsker, om et vagt i gevær overfor en multikulturel ikke nationale kulturidentitet. Der tilsyneladende har hele mediebilledet. Hvorfor Christiansborg må vågne op for ikke at overlade nationalkulturen til de ekstreme grupperinger og fanatiker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Sådan gør du hvis...: Helsingør Kommune laver coronaguide til forældre

Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce