Annonce
Helsingør

Læserbrev: Socialdemokratisk tankegods fra 1970'erne

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

Læserbrev: ”Når man kun har en hammer, ligner alting et søm”, sådan lyder et gammelt mundheld. Det kommer man uvilkårligt til at tænke på, når man i dagbladet den 29. juni kan læse udtalelsen fra socialdemokratiets borgmesterkandidat Claus Christoffersen, der ønsker en maksimal stigning på kommuneskatten.

I samme avis er der et indlæg fra byrådsmedlem Lene Lindberg, ligeledes fra Liste A, hvor der også argumenteres for skattestigning. Man kan næsten se for sig, hvordan den socialdemokratiske byrådsgruppe gnider deres hænder ved den herlige tanke om, at man nu endelig kan få lov til at sætte skatten op. Men man fristes til at sige, at 1970’erne har ringet – og den vil gerne have sin klassiske socialdemokratiske politik tilbage.


Jeg vil opfordre socialdemokratiet til at undgå mere af 1970’ernes byggesjusk, og kigge en ekstra gang i den politiske værktøjskasse.

Bjørn Cronquist


Det er både uanstændigt og uansvarligt, at man vil tage den lette løsning og ramme skatteyderne i kommunen endnu hårdere. Der er ellers masser at tage fat på.

Kommunens økonomi er voldsomt belastet af en stor gruppe af borgere i den arbejdsdygtige alder, der er på overførselsindkomst. Cirka en halv milliard kroner koster beskæftigelsesområdet kommunen årligt. Hvis vi i fremtiden skal have mulighed for at tilbyde vores ældre medborgere en værdig omsorg, er det helt nødvendigt at få flere i den arbejdsdygtige alder til at bidrage i stedet for at modtage.

Desværre har socialdemokratiet ved flere lejligheder demonstreret, at det ikke er noget, man ønsker at fokusere på, ved for eksempel at fjerne måltallet for antallet af borgere i beskæftigelse fra kommunens beskæftigelsesindsats, som Venstre ellers har ønsket.

Jeg vil opfordre socialdemokratiet til at undgå mere af 1970’ernes byggesjusk og kigge en ekstra gang i den politiske værktøjskasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce