Annonce
Helsingør

Læserbrev: Ghettoloven er racistisk

NØJSOMHED, Helsingør
Annonce

Læserbrev: Maria Ventegodt fra Instituttet for menneskerettigheder udtaler i Helsingør Dagblad om de 96 lejemål i Nøjsomhed/Sydvej, som er blevet opsagt: ”Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at man ville begynde at masse-opsige folk i ghettoer”. Det kan undre, for det var jo hele formålet med loven, men Instituttet mener at der i udvælgelsen af lejemål er skelet til etnicitet, hvilket er ulovligt. Borgmester og direktøren for boligselskabet afviser at man ved udvælgelsen bevidst har forsøgt at reducere antallet af beboere med såkaldt ikke-vestlig baggrund. Afvisningen undrer til gengæld ikke, selvom et mødereferat unægtelig modsiger at der kun er taget praktiske hensyn.


I og med planens udgangspunkt er racistisk, er det imidlertid meget svært at sætte den i værk uden at man kommer til at bryde med nogle af de principper, vi plejer at være stolte over at respektere i lovgivningen: at vi er lige for loven- uanset hvilken baggrund vi har.

Allan Berg Mortensen


Det er en ulykkelig situation. Der er tale om en lovgivning fra Lars Løkkes regering, hvor det vigtigste af alt tilsyneladende var at vedtage bastante og hårdhændede løsninger på komplicerede problemer. Det har altid været sådan at lav løn, kort uddannelse, høj arbejdsløshed hang sammen og både begrænsede mulighederne for en bolig og medførte sociale problemer.

Der er mange grunde til at man ikke har løst det problem, og ghettoplanen forsøger ikke at løse dem. Ghettoplanen handler om mennesker med ikke-vestlig baggrund. De skal spredes, fordi lige præcis antallet af folk med ikke vestlig baggrund er meget vigtigere end arbejde og uddannelse og udfoldelsesmuligheder.

Der er gode tiltag i Ghettoplanen, som overhovedet ikke er betinget af at sætte udvalgte folk ud af deres hjem. I og med planens udgangspunkt er racistisk, er det imidlertid meget svært at sætte den i værk uden at man - med eller uden sin gode vilje - kommer til at bryde med nogle af de principper, vi plejer at være stolte over at respektere i lovgivningen: at vi er lige for loven- uanset hvilken baggrund vi har. De opsagte beboere, resten af beboerne i Nøjsomhed/Sydvej og resten af kommunen kommer til at mærke konsekvensen af elendig lovgivning, retssager, mulige omgørelser og usikkerhed. Jeg vil atter engang opfordre Borgmester og Boligselskab til at henvende til ministeren. Omgør den lov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce