Annonce
Debat

Læserbrev: Grænsekaos - det rene Catch 22

Borgmester og Helsingør Handel tager imod svenskere der atter besøger Helsingør. Foto Torben Sørensen / kalabas.dk
Annonce

Læserbrev: Den 27. juni blev adgangen til Helsingør både åbnet og lukket for de fleste af vore umiddelbare naboer på den anden side af sundet, og efter bare en dag indstillede Sundbusserne atter sejladsen. Borgmesteren skælder ud over grænsekaos. Hvis det så bare var almindeligt grænsekaos, men det er det ikke. Det er det rene Catch 22: De danske myndigheder tillader svenske borgere fra Skåne, Halland og Blekinge at komme ind, men under forudsætning af, at de kan fremvise en Covid-19 test, der er højst 72 timer gammel. Problemet er, at i Sverige kan man ikke få foretaget corona-test, hvis man er symptomfri.


Jeg foreslår, at man fra dansk side midlertidigt indgår en aftale med ForSea om, at man kan oprette en testklinik ombord på en af færgerne, hvor så vel svenskere som danskere kan blive testet.

Per Bo


Det burde de danske myndigheder have vidst.

Det er urimeligt over for vores svenske naboer. Men ikke blot det. Det er ødelæggende for udviklingen af samarbejdet i hele Øresundsregionen.

Hvad kan der gøres? Jeg foreslår, at man fra dansk side midlertidigt indgår en aftale med ForSea om, at man kan oprette en testklinik ombord på en af færgerne, hvor så vel svenskere som danskere kan blive testet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce