Annonce
Debat

Læserbrev: Grænsekontrollen skal sikres permanent

Den danske grænse ved Padborg, lørdag den 14. marts 2020. Statsministeren meddelte på et pressemøde fredag aften, at alle landets grænser lukker lørdag klokken 12:00 for at forhindre udbredelse af smitte med coronavirus. Grænsekontrollen løber til og med 13. april, og alle udlændinge uden anerkendelsesværdige formål i Danmark vil i den periode blive afvist ved grænsen.
Annonce

Læserbrev: Terror og corona-smitte har gjort, at mange danskere efterhånden tror, at grænsekontrollen er kommet for at blive. Men lad mig straks slå en pæl igennem det drømmescenarie. For i EU rasler Kommissionen med sablerne. De er stærkt utilfredse med grænsekontrollen og ønsker EU tilbage til de åbne grænsers tid jo hurtigere jo bedre.

Det gør vi ikke i Dansk Folkeparti. Den skærpede grænsekontrol med indrejsekontrol har for eksempel betydet, at det er sværere at få narkotika smuglet ind i Danmark og vanskeligere for migranter at bevæge sig på tværs af grænserne uden at blive registreret og for kriminelle at krydse grænserne.


I Dansk Folkeparti vil vi bruge de forestående forhandlinger om en flerårsaftale fra politiet til at sikre, at grænsekontrollen bliver permanent.

MF Peter Skaarup


Frygten for lange køer og kaos i det tilfælde, at der blev indført grænsekontrol har også stort set vist sig ubegrundede. Det er en meget lille ulempe for borgerne at skulle vente måske 4-5 minutter for at komme igennem grænsekontrollen i forhold til den store værdi, der er i, at vi i Danmark har bedre kontrol med, hvem der kommer ind i vores land.

I Dansk Folkeparti vil vi bruge de forestående forhandlinger om en flerårsaftale fra politiet til at sikre, at grænsekontrollen bliver permanent. Vi skal ikke hoppe fra tue til tue for at få finansieret grænsekontrollen for en kort periode af gangen. Pengene skal være sat af fra nu af og i hele aftaleperioden. Og grænsekontrollen skal finde sted ved alle grænseovergange. På grænserne til Tyskland og Sverige, i havnene og i lufthavnen og naturligvis omfatte alle rejsende - også fra Schengen-området.

Sidste år mente 53 procent af danskerne at grænsekontrollen skulle gøres permanent. Jeg er sikker på, at det tal er vokset siden corona-krisen, og man skal som bekendt ikke ændre noget, der virker. Så lad os få sat pengene af til grænsekontrollen en gang for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Helsingør

De frivillige er uundværlige

Annonce