Annonce
Debat

Læserbrev: Er kristendommen da ikke kommet fra Mellemøsten?

Kirke
Annonce

Læserbrev: Ingen kulturer er statiske, men tværtimod foranderlige og sammensatte i betydning såvel som i udtryk. Samme kultur fænomen forstås forskelligt og anvendes forskelligt, ganske enkelt fordi vi er forskellige og ser forskelligt på sagerne. Omvendt findes der ingen uforanderlig essens eller kerne i noget kultur fænomen.


Jeg vil opfordre til at man finder nogle andre og holdbare præmisser for den videre diskussion om kirkeklokker og bønneopkald.

Claus Oreskov


Birgitte Bergman tillægger i et læserbrev her i avisens udvalgte nationale symboler en essens, som de ikke har og aldrig har haft.

Kirkeklokker, som oprindeligt er et italiensk fænomen, er for hende et uforanderligt dansk symbol. ”Ligesom moskéer, der indkalder til bøn, er en del af den arabiske kultur i Mellemøsten”. Jamen, er kristendommen ikke kommet hertil fra samme Mellemøsten?

Og hånden på hoften, er moskéer, der findes her i landet, ikke lige så danske som alt andet her til lands? Eller skal vi sortere mellem dansk og udansk og efter hvilke kriterier? Så kan du og jeg en dag sorteres fra.

Jeg vil opfordre til, at man finder nogle andre og holdbare præmisser for den videre diskussion om kirkeklokker og bønneopkald.

PS: Ringning med kirkeklokker skulle jage trolde og nisser af byen. Nisserne er vist borte, men en del trolde grasserer åbenbart stadig i Helsingør byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce