Annonce
Debat

Læserbrev: Kommentar til Clara Lundquists klumme

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

Læserbrev: Så skete det, som helst ikke må ske. På grund af lidt ekstra travlhed med at følge med i den lokale såvel som den nationale politiske verden inklusivt EU, hvor man uden at overdrive vist roligt kan sige, at der er gang i den. Håber, at politikerne finder tid til ret så vigtige pauser.

En af de ting, jeg som yngre bemærkede og tog med mig fra et tre uger langt studieophold i Østafrika (Kenya 17 dage, Tanzania 4 dage og 3 tusinde bus-kilometer) var, at snakken gik blandt de ventende ved det lille busstoppested - herhjemme er det normale mest dyb tavshed. Den praktiserer jeg nu selv af og til, hvis der lige skulle være 20 minutters ventetid på bussen. Rimelig hyggeligt og for en stund er tid nærmest ikke-eksisterende.


En velkendt sentens: Tale er sølv, tavshed guld og begge dele er heldigvis gratis eller rimeligt billigt.

Jytte Jørgensen


Når så den afrikanske bus dukker op, er den ret fyldt ligeledes med snakkende mennesker, deres dyr og anden bagage på taget. Et festligt syn.

Al den snak i et materielt meget, meget fattigt men børnerigt land og med flerkoneri er derfor nok ikke så underligt endda. Glæden midt i den materielle armod var overvældende. Masser af smil i den meget lille landsby, også ved synet af bussen. Det var første gang i deres liv, at de så en sådan, ligesom besøget i deres landsby var det første af sin art for os. At se dem danse til trommemusik var ligeledes en oplevelse. Deres kroppe er simpelthen skabt med et ekstraordinært dansegen.

En anden ting, som også overraskede mig var, da jeg under en taxatur i Mombassa med en arabisk chauffør fik fortalt, at den afrikanske livsstil kunne være i en periode at tjene penge for så efterfølgende i en anden periode at holde helt fri og bare nyde, indtil pengene var brugt. Tiden er måske nu også ved at være moden til, at det nu er os, som skal lære noget af afrikansk kultur - mere ønsket fritid, skønne 4 dages uger, for at stress-epidemien kan mindskes.

Og nu afslutningsvis en velkendt sentens: Tale er sølv, tavshed guld og begge dele er heldigvis gratis eller rimeligt billigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Sådan gør du hvis...: Helsingør Kommune laver coronaguide til forældre

Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce