Annonce
Debat

Læserbrev: Alle børn bør komme på museum

TURISTER i Helsingør
Annonce

Læserbrev: Midt imellem de mange forslag fra embedsmændene om besparelser på områder som børn, unge, ældre - og alskens aktiviteter, er det tid til at se på noget så glemt som udviklingen for Helsingørs museer. Det ligger jo ikke lige for, at kommunekassen skal åbnes for at forbedre vore lokale museumstilbud - nærmere tværtimod. Men de mange frivillige hjælpere omkring museerne kan gøre en forskel.

I Helsingør kommune tales der meget om, at vi skal have flere indbyggere end de cirka 62.000, vi tæller i dag. De nye indbyggere skal betale skat. De skal sende børnene i vore institutioner. De skal opleve, at de - som alle vi andre nuværende beboere - bor i nærheden af skov, vand, frisk luft - og masser af historisk ballast.


I denne tid er museumsbesøg til halv pris. Museet bør derfor indbyde alle nuværende borgere til et specielt anlagt besøg. Nu til en lavere pris end normalt, med som et “særligt” tilbud.

Erik Stubtoft


Netop derfor skal der ikke spares eller nedskæres på museets muligheder for at tilbyde de tilkommende at få indblik i kommunens historie. Museet er nemlig med til at skabe den fælles oplevelse og samhørighed, der er nødvendig for, at vi kan kalde os en by.

Det bør være indlagt som en præmis, at alle kommunens børn besøger Helsingør Museums forskellige tilbud med en kyndig voksen, som kan vise og fortælle dem om den historiske fortid, der har formet Helsingør til det, byen er i dag. Alle børnene bør opleve både Bymuseet, Værftsmuseet, Skibsklarerergården, Flynderupgård og Museet for Søfart.

Det er lidt sværere at lægge en fast præmis ind for de voksne borgere om besøg på museernes aktivitetssteder. Men lige som der indbydes til velkomstmøde for nye borgere på rådhuset, kan det måske være en god ide, hvis Museet tilbyder de mange nye børn og voksne til et velkomstmøde.

I denne tid er museumsbesøg til halv pris. Museet bør derfor indbyde alle nuværende borgere til et specielt anlagt besøg. Nu til en lavere pris end normalt, med som et “særligt” tilbud. Tænk hvis det kunne få de af byens borgere, der endnu ikke har været på byens museum, til at komme og opleve, hvilken historisk by, de bor i. Vi kan jo se, hvordan Sundtoldsmarkedet bliver besøgt af rigtig mange - så interessen for det historiske er der jo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce