Annonce
Debat

Læserbrev: Solceller på tagene

Du kan sagtens fortsat få de klassiske, sorte solcelleplader på taget, men kan du vente et par år, kan du lægge et helt nyt tag, hvor solcellerne er intergreret i materialet i stedet. Det testes allerede på store nybyggerier, men er endnu ikke blevet udbredt til villaer og andre private boliger. Arkivfoto: henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce

Læserbrev: Det er positivt, at Forsyning Helsingør vil investere 200 millioner i solceller. Hvorfor de afviser at undersøge mulighederne for et samarbejde med boligselskaber og husejere om solceller på tagene, og sådan set også facade plader, er der ikke noget svar på.

På byrådsmødet den 1. juli kom et byrådsmedlem med det regnestykke, at det ville kræve 60.000 parcelhuse med 100 kvadratmeter tag for at komme op på de 60 hektar, som Forsyning Helsingør ønsker at anskaffe. Det er ikke så godt, at et byrådsmedlem kan regne så forkert, for det vil give 600 hektar. Det rigtige regnestykke er, at der skal 6000 parcelhuse af 100 kvadratmeter for at nå 60 hektar.

Regnestykket er lidt mere indviklet. 60 hektar areal til solceller giver ikke 60 hektar solceller, men måske halvdelen. At regne ud, hvor mange kvadratmeter større bebyggelser kan levere af tage og facader, der vender den rigtige vej, er også et regnestykke.

Det virker underligt i disse klimatider, at Vapnagaard er ved at få udført en tagrenovering på deres 57 blokke uden der laves solceller, Hovmarken i Espergærde, skal snart i gang med at renovere, Nøjsomheden har flade tage. Andre bebyggelser skal også have udført tagrenoveringer, det må være muligt at lave en selskabsform, der finder løsningen på de juridiske og økonomiske problemer.


Byrådet er på en måde også forbrugernes repræsentanter. Selvom vi alle jubler over klima tiltag, så er det vel rimeligt lige at spørge, hvilken indflydelse det har for forbrugerne.

Jørgen Bodilsen


På samme byrådsmøde hævdede et byrådsmedlem, at anlægget ville sikre billigere strøm til forbrugerne. Det kan godt være rigtigt, men der står ikke noget i sagsfremstillingen om anlæggets, indflydelse på el-priserne. Derimod står der, at man dels vil låne pengene til anlægget, men også supplere med midler fra aktiviteter inden for Forsyning Helsingør el område. Det kan jo betyde det modsatte i en periode. Byrådet er på en måde også forbrugernes repræsentanter. Selvom vi alle jubler over klima tiltag, så er det vel rimeligt lige at spørge, hvilken indflydelse det har for forbrugerne.

Hvis man anskaffer et 60 hektar stort område, hvorfor så ikke lave jordvarme anlæg med det samme.

Vi har noteret os, at Danmarks Naturfredningsforening har udtalt, at solceller på tagene er at foretrække frem for at anlægge solcelleanlæg på et grønt område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce