Annonce
Debat

Læserbrev: Strandvejsturen slutter med cigaretskodder

På denne lange stenbænk smides mængder af cigaretskod, når trafikanterne pauserer. Trykkerdammen, Helsingør.
Annonce

Læserbrev: Forleden fik familien Reib opsamlet 400 cigaretskodder op på Færgevej fra Helsingør Bådeudlejning til Helsingør Roklub. Cigaretter er 4 år om at blive nedbrudt i naturen.

Fugle spiser skoddene og kan ligefrem blive afhængige af nikotinen. Men hvorfor så mange skod på denne smukke del af byen. Det er næppe de badende eller dykkerne på badebroen på Trykkerdammen, som slukker eller tramper på cigaretterne, når gløden nærmer sig mundvigen, men trafikanter, som smider skoddene på gangstien ved Bådeudlejningen og langs med den lange stenbænk, som strækker sig helt hen til ForSea´s opmarchbåse.


Kunne Helsingør Kommune løse dette skodproblem? Eller kunne man ”opfinde” en ”skodbeholder”, som kunne ”bæltefikseres”?

Anne og Allan Reib


Trafikanterne, langt overvejende de ”bilende”, kommer som oftest sydfra. En tur langs Strandvejen giver mange oplevelser. Øresund ser man af og til på strækningen fra Klampenborg til Helsingør. Udsigt til vandet er tiltrækkende. Turen nordpå varierer fra sundudsigt, sundglimt, sundkig og ender med ”sundchok” hvor Strandvejen munder ud i Færgevej. Færgetrafikken, den nord-sydgående skibstrafik, samt svenskekysten fanger øjet.

Kronborg, Domkirken og vores smukke jernbanestation forbløffer trafikanterne og får dem til at stoppe op. Man parkerer og sætter sig på den lange stenbænk. For at ”sunde sig” tænder man en smøg. Man må have lidt at styrke sig på efter ”sundchokket”. Kunne Helsingør Kommune løse dette skodproblem? Eller kunne man ”opfinde” en ”skodbeholder”, som kunne ”bæltefikseres”? Det kunne løse skodproblemet ikke blot i gadebilledet, men overalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce