Annonce
Debat

Læserbrev: Tiggeri til transport

Kystbanen. Her Snekkersten Station. Foto Lars Johannessen


Annonce

Læserbrev: Der klages over prisen på kollektiv transport, uden at klagerne gør sig klart hvad transport koster. I en klumme den 12. juni var det pendlerklubbens tidligere formand Michael Randrup, der ville have transportfradraget fordoblet, men kun til dem der kører kollektivt.

Argumentet var, at benzin er faldet lidt i pris, medens pendlerkortet er steget anordningsmæssigt. Og ja, der er i de sidste 10-15 år sket en forskydning, fra da jeg som gammel kystbanependler med månedskort fik et par kroner foræret for hver togtur når skatteregnskabet blev gjort op.

Betalingsforholdene er normaliseret lidt siden. Nu koster kollektiv pendler-transport Helsingør-København efter skattefradraget cirka 36 kroner retur per arbejdsdag, medens det i bil koster cirka 180 kroner.

Så de der er nødt til at tage bilen fordi deres afgangssted eller ankomststed ikke passer med den kollektive transport, eller fordi tidspunkterne ikke passer, betaler fem gange så meget som kystbanependleren.


Nu må det være på tide at få indført en smule økonomisk lighed til bilisterne i den jobrelaterede daglige transport i stedet for det evindelige tiggeri fra kollektiv-brugerne.

Bertel Johansen


Alligevel skal vi høre på klager fra nogle som Michael Randrup, der uden blusel forlanger transportfradraget for at bruge kollektiv trafik fordoblet.

Det ville i så fald betyde, at de fik 10 kroner foræret hver dag for at bruge kystbanen. Nu må det stoppe. Regnestykket tilsendes gerne til hvem der måtte ønske det.

Transport koster energiforbrug, materialeslid, personaletimer og så videre og det uanset om det sker på asfalt eller skinner eller individuelt eller kollektivt. Og regningen skal betales, og da vi lever i et nogenlunde frit samfund med frit valg af livsform og bolig og arbejdssted, skal transporten naturligvis også betales af brugerne. Også af de der kører kollektivt.

Men i dag får pendlere, der kan bruge den kollektive transport, rigtig meget foræret som tilskud til deres transportform, og de der er nødt til at køre selv, transportbeskattes oveni.

Nu må det være på tide at få indført en smule økonomisk lighed til bilisterne i den jobrelaterede daglige transport i stedet for det evindelige tiggeri fra kollektiv-brugerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce