Annonce
Debat

Læserbrev: Pas på cyklisterne på Mørdrupvej

Mørdrupvej. Foto: Privat


Annonce

Læserbrev: Mørdrupvej er Espergærdes mest ubehagelige vej at cykle på. Den er meget trafikeret, snoet, bakket og alligevel er hastighedsgrænsen hele 50 kilometer i timen.

Byrådet er heldigvis opmærksom på problemet og har bevilget penge til etablering af endnu et stykke med delt cykelsti/fortov. Men der mangler stadig penge til cykelsti gennem Mørdrup landsby og på Mørdrupbakken, altså strækningen mellem Hovvej og Kløvermarken.


Byrådet ønsker at fremme cyklismen, men hvad er løsningen, indtil der er skaffet penge til cykelstien?

Keld Olsen


I Danmark skal bilister holde ”tilstrækkelig afstand” når man overhaler en cyklist. I Tyskland er man gået mere entydigt til værks. Fra 28. april 2020 skal bilisten under overhaling holde 1,5 meters afstand til en cyklist, og på landevejen endda 2 meter. Så husk det også, hvis du skal på ferie i Tyskland i sommer.

Hvis den tyske definition af ”tilstrækkelig afstand” skulle gælde i Danmark, ville det ikke være muligt at overhale en cyklist på Mørdrupvej, uden at komme over midten af vejen. På vej op ad Mørdrup-bakken er der dobbelt optrukne linjer, så her er det helt umuligt.

Indtil kommunen får råd til at lave delt cykelsti/fortov, og indsnævring af vejbanen med midtervulst hvad er mulighederne så? Byrådet ønsker at fremme cyklismen, men hvad er løsningen, indtil der er skaffet penge til cykelstien?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce