Annonce
Debat

Læserbrev: Vil Venstre spare 23 millioner kroner på ældreområdet?

(Foto: Tommy Kofoed/Ritzau Scanpix)
Annonce

Læserbrev: I et debatindlæg den 30. juni i Helsingør Dagblad kalder Venstres partiformand Bjørn Cronquist det både uanstændigt og uansvarligt, at jeg og den socialdemokratiske byrådsgruppe ønsker at hæve kommuneskatten. Men det er det på ingen måde. Det er både anstændigt og ansvarligt, fordi det sikrer den velfærd som vi i Socialdemokratiet går rigtig meget op i.

Sagen er den, at udligningsreformen har betydet, at Helsingør Kommune vil modtage cirka 23 millioner kroner mindre om året end vi har gjort tidligere. Og de penge skal vi finde enten ved at spare 23 millioner kroner på velfærden eller ved at finde pengene ved en skattestigning.


Skal tiden til rengøring på plejehjemmene reduceres, så det svarer til rengøring hver tredje uge hos de hjemmeboende? Det vil give 2,3 millioner kroner i besparelse.

Claus Christoffersen


Når nu Bjørn Cronquist ikke vil finde pengene ved en skattestigning, og kritiserer Socialdemokratiets vej, så må han jo selv kunne anvise, hvor han vil finde alle de 23 millioner kroner i besparelser. Han nævner selv, at vi kan bringe en masse folk i beskæftigelse. Det skal vi naturligvis forsøge at gøre alt for, men med den stigende arbejdsløshed, som corona-krisen har ført med sig, er det nok ikke på det område, at vi her og nu finder 23 millioner kroner.

Så hvor skal vi så finde pengene. Vi kan jo begynde med ældreområdet, hvor Venstre selv har formandsposten.

Skal der reduceres i rengøringen hos de hjemmeboende ældre, så de kun får gjort rent hver 3. uge i stedet for hver anden uge? Det giver 3,6 millioner kroner i besparelse.

Skal der reduceres i aktiviteterne på plejehjemmene fra ni minutter om dagen til syv minutter om dagen? Det giver 400.000 kroner i besparelse.

Skal tiden til rengøring på plejehjemmene reduceres, så det svarer til rengøring hver tredje uge hos de hjemmeboende? Det vil give 2,3 millioner kroner i besparelse.

Hvis Venstre gennemfører alle tre ting, så mangler der stadig 16,7 millioner kroner. Hvor skal de penge findes henne? Hos børnene i vuggestuerne og børnehaverne, i skolerne og blandt de udsatte. Eller skal der findes endnu større besparelser hos de ældre end nævnt ovenfor?

Den vej vil vi ikke gå i Socialdemokratiet. Vi ønsker en velfærd, vi kan være bekendt. Og derfor har vi foreslået en skattestigning på i hvert fald 0,2 procentpoint, som svarer til de 23 millioner kroner.

For en person i ejerbolig med 600.000 kroner i årsindtægt svarer det til 71 kroner ekstra om måneden. For en person i lejebolig med 400.000 kroner i årsindtægt svarer det til 40 kroner ekstra om måneden. Og for en person i lejebolig med 215.000 kroner i årsindtægt svarer det til 20 kroner ekstra om måneden.

Det mener vi er en acceptabel pris at betale for at undgå kæmpe besparelser på blandt andet ældreområdet. For i Socialdemokratiet ønsker vi en anstændig velfærd, og det står vi gerne ved. Det finder vi faktisk både anstændigt og ansvarligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce