Annonce
Helsingør

Læsernes reaktioner efter trafikulykke i farligt kryds: Lav rundkørsel, sæt bump op  eller opfør jer bedre i trafikken

En 55-årig kvinde mistede tirsdag morgen livet ved en trafikulykke i krydset Flynderuvej/Stubbedamsvej. Mange læsere foreslår at krydset får en rundkørsel. Foto: Presse-fotos.dk
En dødsulykke på Flynderborgvej/Stubbedamsvej sætter gang i debatten om trafiksikkerheden i Helsingør.

En rundkørsel, måske på størrelse med den ved Klostermosevej/Kongevejen og så nogle fartbump på Stubbedamsvej, så den fart, som mange mener er alt for høj, kan sættes ned. Det er nogle af de spontane forslag, som læserne har til hvordan trafikforholdene på Stubbedamsvej kan forbedres, der er mest populære.

Tirsdag morgen mistede en 55-årig kvindelig cyklist livet i krydset Stubbedamsvej/Flynderborgvej, og tragedien har affødt mange kommentarer på nettet.

Helsingør Dagblad har bedt læserne om at komme med vurderinger af den aktuelle trafiksikkerhed i Helsingør og med forslag til eventuelle forbedringer.

Annonce

Trafikuheldet har også fået mange på de sociale medier til at efterlyse handling fra Helsingør Kommunes politikere. Det er imidlertid Vejdirektoratet og ikke kommunen, der har ansvaret for strækningen.

Her er nogle flere kommentarer fra læserne - både om forholdene omkring Stubbedamsvej, men også andre steder.

Om Stubbedamsvej

Emil Michelsen: På trods af ændring i lysreguleringen er sikkerheden stadigvæk dårlig. Lastbiler der kommer oppefra har tit alt for meget fart på til at kunne stoppe, når der bliver rødt, og de er sent på den til færgen. Måske fartdæmpende bump kunne være en løsning?

Gitte Christensen: Jeg synes også, der skal gøres noget. Når du er på Flynderborgvej og skal dreje til venstre hen Stubbedamsvej, så er det svært at komme over. De store lastbiler kommer fra Sverige og kører over for rødt, så når du skal dreje til venstre, er de modkørende allerede på vej ud. Det er virkelig et problem.

Lilli Bjerggran-Keseric: Der er ikke plads, men en rundkørsel er et must. Det man så må ind og kigge på er at købe de grunde, som er rundt om krydset for at kunne udvide området til en rundkørsel. Jeg har desværre været vidne til flere ulovligheder i det kryds.


Lastbilerne som skal nå en færge, har ikke en chance for at nå og standse med den fart og bremselængde de har.

Carsten Bøwig


Pia Andersen: Kunne man evt. lave grønt lys for cykler alene, og det er selvfølgelig alle fire sider, men der skal også lyde en stor opfordring til cykelister: Kig jer for en ekstra gang, og respekter der er nogle hvide streger I skal være bag ved. Og man kunne give noget mere undervisning til dem på cykel, så de får en bedre forståelse for, hvordan det er at være trafikant hele vejen rundt.

Carsten Bøwig: Lastbilerne som skal nå en færge, har ikke en chance for at nå og standse med den fart og bremselængde, de har. Der burde være mere oplysende skilte om krydsende trafik, måske chikaner ned til krydset og forbedrede forhold for cyklister fra især Stubbedamsvej. Måske kan man så tvinge billisterne lidt ned i fart, selvom de skal nå en færge.

Trine Christiansen: Jeg ser så ofte lastbiler køre overfor rødt i det kryds, og hader når mine børn skal cykle den vej.

Palle Rasmussen: Jeg kører bus her i byen, og jeg har tre gange oplevet cyklister, der har misforstået færdselsreglerne i det kryds. Den ene gang var det godt nok tæt på, så det var nok en rigtig god ide at få gjort noget andet lige der.


Jeg ser så ofte lastbiler kører overfor rødt i det kryds og hader når mine børn skal cykle den vej.

Trine Christiansen


Bent Jakobsen: Den rigtige og bedste løsning er den, der var meningen, da motorvejen blev ført til Helsingør. Der hvor motorvejen slutter nu, skulle den svinge til venstre gennem skoven, ned til kysten og en højbro til Sverige. Det ville løse mange trafikproblemer, og byen ville slippe for en stor del unødvendig trafik.

Annonce

Andre farlige steder

Jan Dahlgaard, der bor på Læssøesvej, har dette bud på en farlig vej:

- Stubbedamsvejen og ikke kun der hvor den krydser Flynderborgvej. Der bliver kørt alt for stærkt, og på den korte strækning mod Kongevejen er der opsat standsning forbudt, men dette overholdes meget sjældent. Det bevirker, at cyklister skal ud på midten af vejen, ikke trygt for et skolebarn. Fartbump eller blomsterkasser eller andet fartdæmpende på Stubbedamsvej og så kontrol og fartkontrol, foreslår han.

Henriette Mai Leudesdorff Ravnkilde: Børn der skal cykle i skole til Byskolen fra Esrumvej eller Gammel Hellebækvej. Begge steder er der dårlige forhold og smalle veje. Der mangler noget trafiksikkerhed med eventuelt en cykelsti på Møllebakken og en cykelsti ned af Gammel Hellebækvej. Og der er rigtig mange børn, som er uerfarne i trafikken.


Jeg ser meget tit, at cykler bare kører, som det passer dem. Selvom der er rødt. På fortovet. Mod trafikken osv.

Ronny Kisbye


Pernille Havlye: Vanvidskørsel på Esrumvejen ved Langesø og Plejlt.

Mie Gulstad Lundblad: På “Hornbækmotorvejen” har beboerne i årevis bedt politikerne og politi om at få farten ned. Det er 50 kilometer i timen, men der køres langt over. Der er foreslået stærekasser - bump osv. Problemet er bare, at borgerne bliver ikke hørt, for det koster penge. Og ja, der er fartkontrol, men hvad hjælper det? De to samme steder hver gang og i dagtimerne. De skulle prøve at være her efter kl. 20 og så lidt forskellige steder.

Jørgen Birger Hansen: Prøv at se det kryds der nu bliver ved Rosenkildevej/Trækbanen. Alt udsyn forsvinder nede fra Rosenkildevej, 50 cm fortov! I dag, hvor alle unge skærer hjørnet af på cykel. To barnevogne kan ikke passere hinanden.


Der er fartkontrol, men hvad hjælper det? De to samme steder hver gang og i dagtimerne. De skulle prøve at være her efter kl. 20 og så lidt forskellige steder.

Mie Tulstad Lundblad


Linda Nielsen: Trafikken omkring skolen ved Gurrevej er også helt håbløs.

Marck Wassmann: Hastigheden på for eksempel Kingosvej er helt godnat. Vi bor i enden ud mod Esrumvejen, og der køres virkelig stærkt her.

Signe Grøndahl Hansen: På Mads Holmsvej - som i øvrigt også er en skolevej - kører bilerne rigtig stærkt - der mangler cykelstier og andet, der kan få bilisterne til at sænke farten!

Eva Engell: Der er mange steder i Helsingør, der ikke er gode for cyklister. Heller ikke de såkaldte cykelstier, for eksempel fra Kongevejen fra Prøvestenen og ned til byen og den anden vej. Der er så mange huller og dårlige reparationer.

Annonce

Trafikanternes eget ansvar

Mange læsere peger på, at det også er bilisterne og cyklisternes adfærd, der skaber de farlige situationer. Det gælder for eksempel Alexander Olsen, der peger på at problemet, som han ser det, ofte handler om opmærksomhed:

- De gange jeg har cyklet ved lyskryds, har det aldrig været lyskrydsets fejl, men bilisterne der ikke kigger i spejlet og de blinde vinkler, når de drejer, fortæller han.

Ronny Kisbye: Generelt synes jeg, at trafiksikkerheden er ok. Men jeg ser meget tit, at cykler bare kører, som det passer dem. Selvom der er rødt. På fortovet. Mod trafikken osv. Bilerne stopper tit ved fodgængerfeltet i stedet for at holde ved stregen i trafiklyset. Mange dumme fejl som kan skabe en uheldig situation.

Henrik Malmgreen: Et generelt problem er de mange, der helt bevidst kører over for rødt. Jeg oplever det dagligt her i Helsingør. Både i forbindelse med venstresving når jeg holder ude i et kryds og modkørende blæser over, samt bilister der kommer fra højre eller venstre, når der er blevet grønt for mig. Det er både unge og ældre, mænd og kvinder.

Tina Stege Frøhlich: Generelt set så kører de fleste bare for stærkt på vejene, desværre. Nu bor jeg selv på Rosenkildevej, og hvad man ser der, er ikke småting. For noget tid siden kom en hvid bil kørende ned mod byen, samtidig kom der en mørk BMW kørende lige over hajtænderne på Belvederevej. Den hvide bil måtte klodse bremser og endte med at holde "parkeret" på modsatte side (heldigvis skete der ikke noget med bilerne eller menneskene). Dette er bare en episode ud af mange, desværre.

Giv os din mening om trafiksikkerheden

Tirsdag morgen mistede en 55-årig kvindelig cyklist livet i en trafikulykke i krydset Flynderborgvej-Stubbedamsvej. Omstændighederne er endnu ikke kendt, men vi vil gerne høre, hvordan du synes, at trafiksikkerheden er i Helsingør. Er der bestemte steder i byen, hvor du synes at trafiksikkerheden er særlig god? Eller steder hvor du er utryg? Har du forslag til, hvordan man kan forbedre trafiksikkerheden?

Send en mail med din kommentar, gerne med foto eller video, til redaktionen@hdnet.dk . Du må gerne skrive ”trafiksikkerhed” i emnefeltet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Lottes pigedrøm fik vokseværk: I dag ejer hun flere butikker og sælger fra Ålsgårde til Canada

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Nordsjælland

Lokale ildsjæle fremlægger forslag til at udvikle kystby: - Ellers ender vi som en soveby

Navne For abonnenter

Planlagde sin bisættelse ned til mindste detalje - alligevel ville Jan ikke vide, hvornår han skulle dø

Helsingør

Sådan er skoledagen med skyhøj coronasmitte: Skolelærer med corona underviser online, og specialundervisning sløjfes

Helsingør

Stormvarsel opjusteret: 'Farligt vejr' forventes at ramme Helsingør lørdag - sådan forbereder du dig

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Espergærde

Ups! 60-årig mand fra Espergærde kørte direkte over ny rundkørsel

Helsingør For abonnenter

Nu skal populært spisested privatiseres: Helsingør Kommune har overtrådt reglerne

Torben er stud. bådebygger: - Min drøm er at bygge klassiske træskibe

Helsingør

Han vil ikke selv ud i rummet - fra jorden styrer Torden-Torsten Danmarks største rumprojekt

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Debat

Debat: DTU til Helsingør: Hvad kan der gøres for at få den maritime uddannelse hertil?

Kultur For abonnenter

Efter nej til kommunale frikadellerSpisekammeret: Kulturhus frygter at blive ramt af forbud

Helsingør

Storm kan ramme Helsingør i weekenden: Her skal du være ekstra opmærksom

Annonce