Annonce
Helsingør

Løsladelse vækker undren

Det har vakt undren at politiet har løsladt to mænd, som er sigtet for drabsforsøg. (Foto: Lars Johannessen)

Flere læsere er forarget over, at to mænd blev løsladt efter at være blevet sigtet for drabsforsøg under et voldeligt sammenstød på Vapnagård i december.

Annonce

Helsingør: Mange troede det var en fejl, da Helsingør Dagblad tidligere på ugen kunne fortælle, at Nordsjællands Politi havde løsladt to mænd efter at have sigtet dem for forsøg på manddrab under en sammenstød med to andre mænd på Vapnagård midt i december.

Det var det ikke, men oplysningerne har vakt undren og forargelse hos flere læsere, der mener, at personer, der bliver sigtet for noget så alvorligt burde have været fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

Forundringen bliver ikke mindre af, at politiet med jævne mellemrum får varetægtsfængslet personer for kriminalitet, der "på papiret" er langt mindre graverende end forsøg på manddrab . om med en bevismængde der ikke kan siges at virke tungtvejende. For eksempel for indbrud, som de fremstillede end ikke har begået, men som de ifølge politiet havde tænkt sig at begå.

Annonce

Kræver beviser

Men de to henholdsvis 24- og 26-årige banderelaterede mænd fra Humlebæk, som blev anholdt i mandags, blev afhørt og sigtet for drabsforsøg subsidiært for grov vold mod to jævnaldrende mænd - og dernæst løsladt.

Det er imidlertid ikke så usædvanligt forklarer politiet.

- Fremgangsmåden er, at vi fremstiller personer, hvis vi vurderer at vi har de beviser, der skal til for at få dommeren til at varetægtsfængsle dem. Men hvis der ikke er det, så kan de blive løsladt, men sigtelsen bliver opretholdt indtil anklagemyndigheden mener at der er beviser nok til en fremstilling eller eventuelt dropper sigtelserne, oplyser kriminalassistent Kent Rømer fra afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi.

Han vil ikke gå ind i den konkrete sag, men tilføjer:

- Politiet kan godt være overbevist om de anholdtes skyld, men uden at kunne fremlægge beviser for dommeren i et omfang, der vil retfærdiggøre en varetægtsfængsling. Skønner juristerne at der ikke er nok til at opnå en varetægtsfængsling bliver personerne løsladt, men sigtelserne bliver opretholdt,

Annonce

Sigtet for drab og løsladt

Rømer fortæller at der er mange scenarier. Det sker også at politiet mener at sagen er så godt belyst, at det ikke er nødvendigt at kræve en varetægtsfængsling. Men generelt skal der falde en sigtelse, når man anholder personer.

- Det sker endda at mistænkte bliver løsladt med en sigtelse for drab hængende over hovedet, fordi politiet endnu ikke har kunnet fremskaffe beviser nok til at overbevise en dommer om, at han eller hun skal varetægtsfængsles, siger han.

Det ene af ofrene for knivstikkeriet på Ponydalen på Vapnagård blev kørt til hos-pitalet med flere knivstik blandt andet i venstre side af overkroppen og i halsen. Den anden blev udsat for grov vold og blev slået med knytnæve i ansigtet. Sagen efterforskes stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce