Annonce
Rejser

Løvtag - hotellet i skovens top

Hytterne har store vinduer mod syd og vest, der sikrer masser af naturligt lys - og udsigt til skoven. Foto: Søren Larsen
Et, Ro og Ly er navnene på tre hytter bygget i en skov i Als Odde i Himmerland. Og ikke helt almindelige hytter. De er bygget i træernes top. Løvtag er navnet på den alternative overnatningsform.

Folkene bag Løvtag tog sidste sommer hul på den første sæson af en anderledes måde at overnatte på i Danmark. Nemlig en træhytte i toppen af et træ i Als Odde i Himmerland. Medejer Rasmus Lybæk er glad for, at den alternative overnatningsform har vist sig at være populær.

- Vi var ret spændte, for vi vidste ikke, hvad vi skulle forvente. Det specielle ved hytten i trætoppen var blandt andet, at vi ikke vidste, hvad vi skulle sammenligne med. Vi havde brugt mange ressourcer og krudt på hele projektet. Derfor var vi glade, da vi kunne se, at allerede ni dage efter, vi åbnede 1. juli, var sæsonen udsolgt, fortæller han.

I løbet af sommeren i fjor bød Løvtag velkommen til gæster fra 10 forskellige lande, blandt andet USA, Italien, Tyskland og Belgien.

Løvtag

Løvtag består af tre hytter, der er bygget i toppen af en lille skov i Als Odde i Himmerland.

Der er fire sovepladser i hver hytte samt et lille køkken, bad, toilet, ovn og tagterrasse.

Priserne spænder fra 1950 til 2950 kroner for to personer og inkluderer en let morgenmad. Det er muligt at tilføje to gæster mere for 195 kroner pr. person.

Skoven i Als Odde har skovstier og en lille sø.

I kort gå- og køreafstand ligger skovrestauranterne Jægerhuset, Café Odden og Als Kro. I Als, seks kilometer fra hytterne, er der supermarked, slagter og en bager. Der ligger også en vingård ikke langt derfra.

Af naturoplevelser er der mulighed for at fiske langs med Mariager Fjord, leje kajak eller udforske naturen på cykel eller med vandresko. Man kan for eksempel gå på opdagelse i Lille Vildmose, Rebild Bakker og Rold Skov.

Adressen er Als Oddevej 76, 9560 Hadsund.

Læs mere på www.lovtag.dk.

Klar med tre hytter

I slutningen af maj åbnede Løvtag anden sæson, og denne gang ikke kun med en enkelt hytte. Nu er der tre - med navnene Et, Ro og Ly. Fordi første sæson gik så fint, blev folkene bag Løvtag bekræftet i, at det var en god idé at udvide. Derfor har de bygget de to nye hytter i løbet af året.

- Vi begyndte med en enkelt hytte for at blive sikre på, om der overhovedet var efterspørgsel på den slags overnatning. Den første hytte var en pilotbygning. Hvordan bygger man ude i en skov, Als Odde, hvor der ikke er så meget andet? Er der nogen, der overhovedet har lyst til at overnatte der? fortæller Rasmus Lybæk om de spørgsmål, der fulgte med pilotprojektet.

Men allerede nu kan han se, at det gav god mening at udvide. Igen i år er der efterspørgsel, og hytterne er udsolgt et godt stykke ind i august.

Annonce

Tæt på naturen

Hytterne er tegnet af arkitekten Sigurd Larsen i en nordisk og minimalistisk stil. I alle hytterne skyder et levende træ op igennem hyttens gulv og fortsætter ud af taget, videre op til en tagterrasse i træets top. Alle hytterne har køleskab, komfur, elkedel, ovn og service samt toilet med adgang til brusebad under åbne himmel. Der er fire sovepladser, som består af en dobbeltseng og en dobbelt sovesofa.

En overnatning inkluderer en let morgenmad. Ud over at det skal være komfortabelt, er det først og fremmest naturen, som Løvtag ønsker, at gæsterne skal komme tæt på.

- Det handler om at få en naturoplevelse. Hytterne giver muligheden for at være tæt på naturen, uden at man skal bøvle med telt eller shelter. Det er for den type af gæster, der godt kan lide, at opholdet er komfortabelt, fortæller Rasmus Lybæk, der selv har prøvet at overnatte i en hytte med sin kone og børn.

- Det er anderledes at sove i toppen af et træ. Der er noget magisk over det. Hvis man byggede huler i træer som barn, er det en følelse, man kan genkende. Man får et andet perspektiv deroppe. Skoven i sig selv er en fed oplevelse. De fleste af os kender det der med at gå en tur, men vi befinder os ikke lang tid i skoven. Her går man i seng og vågner op med skovens træer og rytme, siger medejeren, som dog mener, at det er svært for ham at give en objektiv vurdering:

- For mig var overnatningen også et resultat af mange års arbejde, men jeg har hørt fra vores gæster, at de også synes, det er god oplevelse.

Det centrale for alle hytterne er træet, som går igennem hyttens midterste del. Foto: Søren Larsen
Annonce

Når en god idé spirer

Idéen til Løvtag har flere år på bagen. Den opstod hos Rasmus Lybæk i 2012, da han gik en tur med sin far i skoven. De snakkede om det sjove i at overnatte i træets top. Der kunne idéen være endt, men det gjorde den ikke. I samarbejde med arkitekt og møbeldesigner Sigurd Larsen og Nanna Balsby, der er turismekonsulent, og sin bror Lasse Lybæk, der er skov- og landskabsingeniør, fik idéen vokseværk, og de næste syv-otte år blev brugt til at finde finansiering og på at designe hytterne, som det ikke er utænkeligt, at der kommer flere i fremtiden. Løvtag holder udkig efter andre skove.

- Als Odde er ikke stor nok til mere end en hytte mere, hvis gæsterne skal have fornemmelsen af at være alene ude i skoven, fortæller Rasmus Lybæk.

Det kan godt tage tid at finde nye steder til nye hytter, for det første fordi at det ikke må være fredskov - altså skove, der er fredet, og det er de fleste i Danmark. For det andet fordi skoven skal ligge rimelig tæt på et forsyningssystem, da der skal være både bad og toilet i hytterne.

De fleste af møblerne er fra det danske designfirma Hay. Her ses tagterrassen. Foto: Søren Larsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Hornbæk blomstrer: - Vi får et fantastisk år

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Barslund-boss vil tjene penge trods stort minus i regnskabet: - Det går faktisk rigtig godt i virksomheden

Rejser For abonnenter

Svenske fristelser: Gå i Tycho Brahes fodspor

Navne

Nu reagerer verdensstjerne: - Du lever videre i vores hjerter

Sport

Mikkel Hansens far efter neglebidende semifinale: - Jeg skal lige ind og skifte skjorte

Helsingør

Hørte du også bulder og brag i Helsingør torsdag eftermiddag? Her er forklaringen

Erhverv For abonnenter

Ilse Jacobsen er tilbage efter svær sygdom: - Jeg skal lære at passe bedre på mig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rejser For abonnenter

Boutique Hotel Wassersleben: Tysk badehotel med højt kulinarisk niveau

Hornbæk

Ejer af Det Fedtede Hjørne efter ballade og uro: - Vi kan ikke gøre noget ved, at de unge stiller sig uden for

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Helsingør

Covid-19 florerer i Helsingør-områder med få vaccinerede: Stikket holder corona-smitten væk

Helsingør For abonnenter

Per taber kampen mod sine plageånder: Derfor slipper vi aldrig af med måger

Helsingør

Knallertfører forsøgte at køre fra politiet: Endte med flere sigtelser

Annonce